Noora Karma loi epäilyistä huolimatta ennennäkemättömän uran miesvoittoisella alalla: "Kyllä mun piti vähän kuin jyrätä tieni sinne"

6:32
Mentalisti Noora Karma herättää henget eloon.

Noora Karma on tehnyt paljon töitä saavuttaakseen nykyisen uransa taikurina ja mentalistina.

Taikuri ja mentalisti Noora Karma on tiedettävästi maailman ainoa naistaikuri, joka on luotsannut omaa televisio-ohjelmaa. Suosittu Mentalisti Noora Karma -nimeä kantava televisio-ohjelma alkoi MTV:llä vuonna 2014.

Kun Karman taival taikuuden parissa alkoi 15 vuotta sitten, olivat naistaikurit harvinaisia. Suomessa heitä oli vain muutamia. Karmalle ura taikuuden parissa on hänen mukaansa saavutus, ja hän on iloinen, että on saanut vanhanaikaiset käsitykset taikuruudesta miesten ammattina kumoutumaan.

– Olen ylpeä, että olen silloin aikoinaan päättänyt, että miksi ei, miksi minä en voisi olla taikuri? Jos haluan tehdä siitä ammatin itselleni, niin mikä minua muka estää, Karma kuvailee ajatuksiaan uraansa liittyen VIDA-aamiaistapahtumassa.

Ennakkoluuloilta Karma ei ole aina säästynyt. Kun hän 15 vuotta sitten asuessaan Englannissa astui taikuruuden maailmaan, oli alalla paljon "vanhoja herrasmiestaikureita". Karma kertoo saaneensa heiltä osakseen epäilyjä.

Epäilyistä huolimatta Karma pääsi mukaan taikuriporukkaan, ja hän kertookin saaneensa herrasmiestaikureilta paljon hyviä oppeja. Silti Karma toteaa, että hänen piti ikään kuin jyrätä tiensä taikuripiireihin.

– Meillä oli semmoisia taikuritapaamisia, niin minä menin sinne joka maanantai, piste, Karma sanoo.

Arvosteluja mentalisti aprikoi saavansa ulkopuolisilta enemmän miestaikureihin verrattuna.

– Mutta toisaalta olen myös hyödyntänyt sen, koska meitä (naistaikureita) ei ole montaa, niin tavallaan ymmärrän sen, että ihmisiä kiinnostaa, että kukas tyyppi tämä nyt on. Jotkut tykkäävät, jotkut ei, kaikkia ei voi miellyttää, Karma kertoo lisäten, että asiassa on enemmän hyviä kuin huonoja puolia.

Karma on tehnyt paljon töitä päästäkseen nykyiseen asemaansa taikurina ja mentalistina. Taikuriksi opettelu on tapahtunut kirjoja lukemalla. Esimerkiksi Youtubea ei vielä tuohon aikaan ollut.

– On totta kai ollut onni matkassa, ja minä tiedän, että tälle oli markkinarako silloin kun olen päättänyt tehdä tästä ammatin, Karma sanoo.

Tulevaisuudessa Karma arvelee naistaikureiden määrän kasvavan entisestään. Karma on parhaillaan perustamassa Espanjan Fuengirolaan esittävien taiteiden koulu Talent Schoolia. Karmalla on jo entuudestaan samaa nimeä kantava koulu Sipoossa.

Lue myös: Mentalisti Noora Karma panostaa täysillä hyvinvointiinsa – jätti alkoholin lähes kokonaan: "Haluan olla tosi hyvässä kunnossa"

Viime vuonna noin puolet Talent Schoolin taikurikurssien osallistujista oli tyttöjä.

– Oli mahtavaa, että ei ollut niin että vaan poikia kiinnosti taikuus, vaan tyttöjä samalla tavalla. Minusta on kivaa, että olen pystynyt inspiroimaan tyttöjä myös ja tsemppaamaan heitä erilaisilla poluilla, Karma iloitsee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja