Noloa, Real Madrid! Shakhtar Donetsk löi jättiseuran uskomattomalla tavalla

Vierasjoukkue Shakhtar Donetsk päihitti Real Madridin sensaatiomaisesti jalkapallon Mestarien liigassa 3–2.

Mestarien liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Shakhtarilla oli koronaviruksen jäljiltä kymmenisen avainpelaajaa sivussa, ja se pelasi Madridissa käytännössä kakkosmiehistöllään. Tämä ei kuitenkaan ukrainalaisia jättiseuraa vastaan pysäyttänyt. Joukkue löi avausjaksolla hurjan rallin päälle ja karkasi kolmen maalin karkumatkalle.

Avausminuutit olivat Shakhtarille Realin prässin alla vaikeita, ja ukrainalaisjoukkue ei ollut päästä puolen kentän yli. Sittemmin Realin paketti kuitenkin mureni, tiloja alkoi avautua rutosti, ja Shakhtar käytti tämän hyväkseen.

Viktor Kornienko teki ensin väkevän esityön spurtattuaan pallon kanssa rangaistusalueelle ja Tete kiitti tarjoilusta iskemällä pelivälineen alakulmaan.

Neljä minuuttia myöhemmin pallo pyöri Realin maalilla, ja Raphael Varane sohi pallon paineen alla omaan häkkiin.

Avausjakson lopussa puolestaan Manor Solomon hyödynsi Teten komean kantapäätarjoilun ja vei ukrainalaiset 3–0-vierasjohtoon.

– Uskomatonta, totesi vaiheista myös C Moren selostaja Kim Kallström.

Real tuli toiselle puoliajalle terästäytyneenä ja onnistui käynnistämään kiriä jakson alkuhetkillä: Luka Modric räväytti kaukolaukauksen yläkulmaan. Sittemmin Vinicius Junior riisti vieraiden puolustukselta pallon ja tuikkasi kylmänviileästi isäntien toisen maalin.

Real painoi lopussa vielä päälle ja sai lisäajalla kimpoilleen laukauksen maaliinkin, mutta osuma hylättiin videotarkistelun jälkeen paitsiona. Näin Shakhtar teki jättipaukun ja otti voiton.

Realilla ei ole tuoreeltaan häävisti mennyt. Vasta viikonloppuna se koki La Ligassa 0–1-kotitappion sarjanousija Cadizille.