Nokian Renkaille 87 miljoonaa euroa jälkiveroja maksettavaksi

Nokian Renkaat Oyj:n verokiista sai jatkoa. 

Verohallinto on välittänyt Nokian Renkaat Oy:lle uusitun verotuksen oikaisupäätöksen, jonka mukaan yhtiö on velvollinen maksamaan lisäveroja, veronkorotuksia ja korkoja yhteensä 87 miljoonaa euroa. Maksut on suoritettava tammikuussa 2016. Yhtiö kertoo tiedotteessaan pitävänsä päätöstä perusteettomana.

Verovuosia 2007–2010 koskevat verohallinnon oikaisupäätökset alkuvuodelta velvoittivat yhtiön maksamaan alunperin 100 miljoona euroa jälkiveroja. Verohallinto myönsi yhtiön hakemuksen perusteella lisäveroille täytäntöönpanokiellon, mutta siitä huolimatta Verohallinto on kuitannut verosaatavaansa vastaan 43 miljoonaa euroa yhtiön alv-palautuksia.

Yhtiö haki muutosta verottajan päätökseen jo alkuvuodesta. Kumoamisesta huolimatta Verohallinto ei ole palauttanut 43 miljoonaa euroa yhtiölle.

Verohallinto perusteli oikaisupäätöstään sillä, että yhtiön siirtohinnoittelu on ollut markkinaehtoista kaikkien muiden paitsi venäläisten tytäryhtiöiden kanssa. Verohallinto on päättänyt, että osa Venäjän tytäryhtiöiden tuloksesta tulee lisätä yhtiön verotettavaan tuloon Suomessa. Tämä johtaa käytännössä tulon kahdenkertaiseen verotukseen, mikä on vastoin voimassaolevaa verosopimusta.

Nokian Renkaat Oyj hakee jo toistamiseen muutosta päätökseen verotuksen oikaisulautakunnalta. Tarvittaessa prosessi jatkuu hallinto-oikeuteen.

Lähde: Nokian Renkaat Oyj

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja