Nokian ja Ericssonin johtajat tapaavat Merkelin ensi viikolla – Yhdysvallat ehdotti yhtiöiden tukemista Huaweita vastaan

Uutistoimisto Reuters kertoo suomalaisen Nokian ja ruotsalaisen Ericssonin toimitusjohtajien tapaavan Saksan liittokansleri Angela Merkelin ensi viikolla.

Reuters kertoo saaneensa tiedon lähteeltä Saksan hallituksesta. Uutistoimisto kertoo vain lyhyesti, että Angela Merkel tapaa Nokian toimitusjohtajan Rajeev Surin ja Ericssonin toimitusjohtaja Börje Ekholmin ensi viikon torstaina, mutta ei kerro sen enempää tapaamisen sisällöstä tai paikasta.

Yhdysvaltain oikeusministeri Bill Barr sanoi eilen, että yhdysvaltojen ja sen liittolaisten tulisi ostaa enemmistö niin suomalaisesta Nokiasta kuin ruotsalaisesta Ericssonistakin.

Hänen mukaansa Yhdysvallat voisi tämän avulla kilpailla kiinalaista Huaweita vastaan.

Barrin mukaan yritysten ongelma kilpailussa on, että ne eivät ole Huawein kokoisia eikä niiden taustalla ole samanlaista voimakasta maata kuin Kiina.

– Jos laittaisimme markkinamme ja taloudelliset muskelimme toisen tai molempien firmojen taakse, niistä tulisi paljon suurempia kilpailijoita, hän sanoi.

Yhdysvallat on voimallisesti vaatinut, että eurooppalaiset Nato-maat sulkisivat Huawein pois 5g-verkoistaan. Yhdysvallat epäilee, että Kiina käyttää Huawein laitteita vakoilussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja