Yhdysvaltain oikeusministeriltä raju ehdotus uuden teknologiamahdin luomiseksi: "Meidän pitäisi ostaa enemmistö Nokiasta"

4:33
Muistatko sinä nämä puhelinmallit vuosien varrelta? Espoolainen Rasmus on kerännyt 10 vuodessa yli sata Nokia-matkapuhelinta

Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten tulisi ostaa enemmistö niin suomalaisesta Nokiasta kuin ruotsalaisesta Ericssonista, sanoo maan oikeusministeri Bill Barr.

Barrin mukaan Yhdysvallat voisi tämän avulla kilpailla kiinalaista Huaweita vastaan.

– On vain kaksi yhtiötä, jotka voivat kilpailla Huawein kanssa: Nokia ja Ericsson, Barr sanoi Kiinan taloudellisen vallan kasvua käsittelevässä konferenssissa Washingtonissa.

Barrin mukaan yritysten ongelma kilpailussa on, että ne eivät ole Huawein kokoisia eikä niiden taustalla ole samanlaista voimakasta maata kuin Kiina.

– Jos laittaisimme markkinamme ja taloudelliset muskelimme toisen tai molempien firmojen taakse, niistä tulisi paljon suurempia kilpailijoita, hän sanoi.

Yhdysvallat on voimallisesti vaatinut, että eurooppalaiset Nato-maat sulkisivat Huawein pois 5g-verkoistaan. Yhdysvallat epäilee, että Kiina käyttää Huawein laitteita vakoilussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja