Mainos

Nokian Ahtisaari: Nyt on Nokian vuoro

Nokian muotoilusta vastaava johtaja Marko Ahtisaari luottaa, että Nokia tuo uuden Lumia 920 -puhelimen markkinoille otolliseen aikaan.

Samsung ja Apple tekevät tiliä vanhoilla ideoilla, niiden tarve uudistua ei ole yhtä kiivas kuin haastajaksi jääneellä Nokialla.

– Ihmiset haluavat kokea jotain uutta. Jokaisella käyttöjärjestelmällä on tietty sykli ja osa niistä rupeaa näyttämään vanhoilta. Sekä Android että iPhone -puhelimia on helppo käyttää, mutta ne ovat myös hyvin rajoittuneita. Niitä on vaikea tehdä henkilökohtaiseksi, sanoo Huomenta Suomen torstaikabinetissa vieraillut Ahtisaari.

Mutta pelkällä uutuuden viehätyksellä markkinoita ei valloiteta. Ahtisaari luottaa, että Windows 8:n laaja näkyvyys puhelimissa ja tietokoneissa raivaa myös tietä Nokian Lumia-laitteille.

– Nokiahan on haastaja ja se ei ole helppoa tässä markkinassa. Mutta me tehdään tuoteportfolio, jolla on selkeä identiteetti.

"Nokialla start-up-energiaa"

Ahtisaari luottaa, että haastajan asema on tuonut Nokiaan uutta energiaa. Hän vertaa sitä start-up-yrityksiin, jotka ovat kokoontuneet Slush-tapahtumaan Helsingin kaapelitehtaalle.

– On hienoa nähdä sitä start-up-energiaa. Se on samanlaista kuin se energia, mitä on tällä hetkellä Nokialla. Haastajan pitää tehdä asioita uusilla tavoilla ja nopeammin.

Lumia-puhelimien ulkonäköä on sorvattu Nokialla pitkään.

– Jos katsoo meidän Lumia-portfoliota ja Kaj Franckin Teemaa, niin kyllä siinä näkyy yhtäläisyyttä. Kaikki turha on karsittu pois. Melkein ainut koristeellisuus on väri. Alvar Aalto aikanaan sanoi, että muotoilun tehtävä on antaa elämälle herkempi rakenne. Tulkitsen sen niin, että muotoilussa ratkotaan asioita, joita ihmiset tekee joka päivä ja tehdään niistä parempia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.