Nokialta yllättävä veto: lähes 200 miljoonan sijoitus terveyteen ja hyvinvointiin

Nokia ilmoitti tänään uusimmista yritysostoaikeistaan. Mobiili- ja verkkoteknologioistaan tunnettu yhtiö aikoo laajentaa digiterveysalalle ostamalla Withingsin.

Withings perustettiin vuonna 2008. Pääkonttoriaan Ranskassa pitävä yhtiö työskentelee digiterveysalalla ja on kehitellyt muun muassa aktiivisuusseuraajia, verenpainemittareita sekä koti- ja vauvamonitoreita. Valikoimaa tukee yli sadan yhteensopivan sovelluksen ekosysteemi. Withingsin eri toimipaikoissa työskentelee yhteensä noin 200 työntekijää.

Pian Withings saattaa kuitenkin siirtyä Nokian omistukseen.

– Olemme tasaiseen tahtiin todenneet, että digitaalinen terveys on Nokiaa strategisesti kiinnostava toimiala, Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri toteaa.

– Nyt alamme tehdä käytännön toimia tämän suuren ja tärkeän markkinan mahdollisuuksien hyödyntämiseksi.

Tulevan yrityskaupan myötä Withingsistä tulisi osa Nokia Technologies -toimintaa. Yksikön laajamittainen patenttikokelma on siis kasvamassa Withingsin innovaatioiden myötä.

– Intohimomme on alusta asti ollut tarjota ihmisille työkaluja elintapojen seuraamiseen ja hyvinvoinnin parantamiseen, Withingsin toimitusjohtaja Cédric Hutchings selittää.

– Olemme innoissamme Nokiaan liittymisestä ja mahdollisuudesta tuoda digiterveysvisiomme useammille ihmisille eri puolilla maailmaa.

Suunniteltu kauppahinta on 170 miljoona euroa. Nokian Withings-oston viimeistelyn odotetaan tapahtuvan vuoden 2016 kolmannella neljänneksellä.

Lue myös:

    Uusimmat