Mainos

Noblessan asiantuntijat auttavat keittiöremontin kaikissa vaiheissa

Uuden Kotoisa-kauden avausjaksossa toteutetaan keittiömuutos kasarikartanoon. Noblessa tarjoaa keittiön remontoijalle apua niin suunnittelussa kuin asennuksessakin.

Kotoisa-ohjelman kuudennella tuotantokaudella uudistetaan jälleen suomalaisten koteja ja pihoja. Avausjaksossa 80-luvulla rakennetun kartanon alkuperäiskuntoinen keittiö päivitetään upeasti tämän päivän vaatimuksia ja talon tyyliä vastaavaksi. Näyttävä lopputulos on Kotoisan aiemmiltakin kausilta tutun sisustussuunnittelija Seija Strandin käsialaa.

Kohteen epäkäytännöllinen ja pienehkö keittiö kaipasi totaalista muutosta.

– Seija teki sisustussuunnitelman asukkaiden toiveet huomioiden, ja minä sovitin suunnitelmat kalusteisiimme sopiviksi, Helsingin Herttoniemen Noblessa-myymälän myymäläpäällikkö ja keittiösuunnittelija Eva Paukkeri kertoo.

Noblessan laaja valikoima mahdollistaa monenlaisten suunnitelmien toteuttamisen. Osalla asiakkaista on Kotoisa-kohteen tavoin sisustussuunnittelija käytössä, mutta tapaamisen Noblessan keittiösuunnittelijan kanssa voi varata luottavaisin mielin ilmankin.

Ammattitaitoiset keittiösuunnittelijat osaavat kysyä asiakkaalta kaiken tarpeellisen, ja remonttia lähdetään suunnittelemaan tietojen ja toiveiden pohjalta. Etenkin asiakkaan ajatukset nykyisestä keittiöstä auttavat hahmottamaan, mitä seuraavassa pitäisi erityisesti huomioida.

– Mistä he ovat tykänneet vanhassa keittiössä ja mistä eivät? Moni sanoo heti, että allas on ollut aivan liian pieni tai kaappien ovet ovat olleet vaikeita putsata, Paukkeri havainnollistaa.

Referenssikuvia omista mieltymyksistä on helppo etsiä valmiiksi Pinterestistä tai Instagramista. Myös toiveet kodinkoneiden ominaisuuksien suhteen käydään tarkasti läpi, samoin se, uusitaanko kaikki koneet, vai säästetäänkö jotain vanhaa.

Olethan ajoissa liikkeellä

Ensimmäinen suunnittelukäynti sovitaan lähes aina asiakkaan kotiin. Suunnitelmasta tulee vielä parempi, kun nähdään keittiön ympäristö ja kodin tyyliä muutenkin. Samalla saadaan otettua keittiön mitat.

– Jos ensimmäinen tapaaminen on myymälässämme ja asiakas ottaa mittoja ensin itse, tarkistusmittaamme aina kaiken, jolloin mittavastuu siirtyy meille, Paukkeri kertoo.

Seuraava tapaaminen pidetään Noblessan myymälässä, missä voidaan tutustua tarkemmin erilaisiin materiaaleihin ja mekanismeihin, kuten esiin vedettävään apteekkarinkaappiin. Silloin asiakas saa jo tarkan hinnan ja kuvat suunnitelmista, ja pääsee tekemään päätöksiä.

Keittiöremontin kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Suunnitteluun on hyvä varata ainakin parisen viikkoa, keittiökalusteiden toimitusaika puolestaan on 4-6 viikkoa.

– Tehtaamme pyörii läpi vuoden, joten Noblessalla on kesälläkin noin 5 viikon toimitusaika, mutta monet asentajat lomailevat kesällä. Jos miettii keittiöremonttia tulevalle kesälle, kannattaa asia laittaa jo nyt vireille, Paukkeri vinkkaa.

Selvitä tekniset vaatimukset

Monissa keittiöremonteissa kaadetaan seinää keittiön ja olohuoneen välistä. Niin tehtiin myös Kotoisan kohteessa, jolloin keittiötä saatiin laajennettua olohuoneen suuntaan.

Oman kodin kantavat seinät voi etukäteen selvittää isännöitsijältä. Omakotitalossa selvitystyö voi vaatia rakennekuvien tulkitsemista, mutta Noblessa tarjoaa tähänkin asiantuntija-apua. 

– Osan kantavistakin seinistä voi kaataa, jos jättää pylvään tukirakenteeksi. Tällaiset tiedot ovat tärkeitä suunnitelmien kannalta. Eikä huolta, jos ei ole hoksannut itse miettiä näitä, kysymme kyllä kaiken tarpeellisen.

Myös teknisillä seikoilla on vaikutuksensa suunnitelmiin – ellei sitten ole valmis satsaamaan remonttiin ekstrarahaa. Jos esimerkiksi toivoo saarekkeeseen vesipistettä, pitää selvittää, voiko lattiaa piikata auki viemärin siirtämiseksi. Usein kriittiset toiminnot, kuten vesipiste ja hella, pidetäänkin vanhoilla paikoillaan, ja keittiöön tehdään enemmän tyyli- ja mekanismimuutoksia.

 Paukkeri kannustaa kertomaan oman remonttibudjetin rohkeasti keittiösuunnittelijalle.

– Se ohjaa suunnittelutyötä tosi paljon. Minkä merkkisiä kodinkoneita valitaan, laitetaanko kalusteisiin erikoismekanismeja, entä millainen valaistus keittiöön tulee?

Kalustevalinnat talon tyyliä kunnioittaen

Ennen vuotta 1994 rakennetuissa asunnoissa täytyy lainsäädännön mukaan tehdä asbestikartoitus.

– Keittiöstä otetaan ennen remontin aloittamista asbestinäytteet, jotka tutkitaan laboratoriossa. Sekin hoituu tarvittaessa kauttamme, eli itse ei tarvitse asbestifirmaa etsiä, Paukkeri sanoo.

Noblessan kautta hoituu tietenkin myös vanhan keittiön purkaminen ja uuden asentaminen, jos työtä ei halua tehdä itse.

– Asennustyön saa kotitalousvähennyksiin, Paukkeri muistuttaa.

Avausjakson kohteessa keittiö pistettiin lattiaa lukuunottamatta täysin uusiksi. Kalustevalinnoilla haluttiin kunnioittaa 80-lukua, ja kartanoon sopivaa mahtipontisuutta tuotiin mukaan muun muassa yhdistämällä kahta eri ovimallia. Varsinaisen keittiön puolella on sileät satiininharmaat ovet, olohuoneen saarekkeessa puolestaan koristeelliset mustat ovet. Keittiö yhdistyy myös mukavasti viereiseen oleskelutilaan, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että tv-tasossa hyödynnettiin samaa koristeellista ovea kuin saarekkeessa, mutta valkoisena.

 

Noblessa on remontointi- ja sisustusohjelma Kotoisan vuoden 2024 yhteistyökumppani. Kotoisan kuudes tuotantokausi alkaa ma 1.4. klo MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa.

 

Lue myös:

    Uusimmat