Niko Ranta-aholle tehtiin verotarkastus: Tuloksena törkeä rikosepäily vuodesta 2016 alkaen

8:22
Näin Niko Ranta-aho kommentoi Maikkarille huumebisneksiään käräjien jälkeen.

Tuomiota Suomen suurimmasta huumerikosvyyhdistä odottava Niko Ranta-aho on nyt epäiltynä törkeästä veropetoksesta.

Asia paljastui, kun Niko Ranta-aho määrättiin tänään vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä kahdesta viime vuonna tapahtuneesta törkeästä huumausainerikoksesta. Samassa yhteydessä kävi ilmi, että häntä epäillään Tampereella tapahtuneesta törkeästä veropetoksesta vuosina 2016–2020.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Jari Räty KRP:stä kertoo, että sen enempää huumausainerikoksia kuin verorikoksia ei voida tässä vaiheessa kommentoida tarkemmin. Sen verran hän kuitenkin kertoo, että verorikosepäily syntyi viranomaistoiminnan johdosta.

– Tämän asian taustalla on verotarkastus ja sen perusteella on aloitettu tutkinta. Sen kummempaa tästä asiasta ei voi kommentoida, Räty kertoo.

Ranta-aholla oli vuonna 2019 verotettavia tuloja pyöreät nolla euroa. Sinänsä ero ei ole valtava, sillä edellisenä vuonna hän verottajan mukaan tienasi vain runsaat 5000 euroa pääomatuloja.

Ranta-aho on viihtynyt tiiviisti ulkomailla, erityisesti Espanjan Marbellassa. Ranta-aho määrättiin vangittavaksi poissaolevana, mikä tarkoittaa sitä, että poliisi ei ole häntä syystä tai toisesta onnistunut Suomessa tavoittamaan. Hänen on määrä saada tänä keväänä tuomio törkeitä huumausainerikoksia koskevasta niin sanotusta Katiska-vyyhdistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja