Niko Ranta-aho määrättiin vangittavaksi epäiltynä kahdesta törkeästä huumerikoksesta – ehti olla vapaalla vain kuukausia ennen uusia rikosepäilyjä

Ajatukset huumebisneksestä ja Sofia Belórfista – MTV Uutiset sai Niko Ranta-ahon yksityishaastattelun käräjien jälkeen 8:22
Näin Niko Ranta-aho kommentoi Maikkarille huumebisneksiään käräjien jälkeen.

Niko Ranta-aho määrättiin jälleen vangittavaksi epäiltynä kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta.

Ranta-aho määrättiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa vangittavaksi poissaolevana todennäköisin syin epäiltynä kahdestä törkeästä huumausainerikoksesta ja yhdestä törkeästä veropetoksesta.

Vangitsemisvaatimuksen mukaan epäillyt huumausainerikoksesta ovat tapahtuneet viime vuonna pääkaupunkiseudulla, toinen elokuun ja marraskuun välillä ja toinen marraskuussa. Törkeän veropetoksen epäillään tapahtuneen vuosina 2016–2020 Tampereella. 

Niko Ranta-aho pääsi vapaaksi tutkintavankeudesta viime kesäkuussa, joten rikollisen elämän epäillään alkaneen jälleen vain muutamia kuukausia vankilan muurien ulkopuolella olon jälkeen.

Niko Ranta-aho on ainakin Instagram-profiilinsa perusteella viihtyneen tiiviisti Suomen rajojen ulkopuolella. Hän on kuvien perusteella oleskellut paljon Ruotsin Bandidosin johtohahmoksi kuvaillun Jeffrey Ongin seurassa, jonka kanssa hän on kuvien mukaan nauttinut ajastaan ainakin Espanjan Marabellassa ja Arabiemiirikunnan Dubaissa.

Vangitsemista vaati keskusrikospoliisi. Tutkinnanjohtaja Jari Räty kertoo, että ei poliisi ei toistaiseksi voi kommentoida asiaa enempää. Hän ei kommentoi vangitun henkilöllisyyttä, mutta kertoo, että tämä ei ole välittömästi tavoitettavissa Suomessa.

Vangitsemisesta kertoi aikaisemmin Ilta-Sanomat.

Ranta-aho saanee tämän vuoden alkupuolella tuomion törkeistä huumausainerikoksista, joista hän on myöntänyt merkittävän osan. Ranta-ahon epäillään olleen merkittävässä roolissa järjestelemässä huomattavaa huumeiden maahantuontia ja kauppaa.

Lue myös:

    Uusimmat