Nikkaroi helposti mökille suihku – säästät sähköä ja vettä!

Lämmin suihku on yksi mökkielämän mukavuuksista. Toimivaan suihkuun ei välttämättä tarvita pitkiä vesiputkistoja tai sähköä.

Juoksevan suihkun alla vettä kuluu vähemmän kuin perinteisessä vatipesussa. Yksinkertaisimmillaan mökkisuihku syntyy ämpäristä, jonka pohjaan porataan pieniä reikiä. Ämpäri koukataan täyteen sopivan lämpöistä vettä ja ripustetaan pesupaikan yläpuolelle. Kesäisen suihkupaikan voi rakentaa vaikka pensaiden katveeseen tai puuritilän suojaan lähelle saunaa.

Suihkusangon täyttövesi lämpenee auringon avulla parhaiten tummassa saavissa, jonka voi sijoittaa vaikkapa räystään alle keräämään sadevettä.

Reikä-ämpäriä jalostuneemman suihkun saa vesikanisterista, letkusta ja bideesuihkun kahvasta. Kanisteri täytetään lämpimällä vedellä ja nostetaan parin metrin korkeudelle rakennetulle telineelle, koukkuun roikkumaan tai tukevalle hyllylle. Suihku alkaa virrata, kun painaa kanisteriin kiinnitetyn käsisuihkun kahvan pohjaan. Suihkuttelun ajaksi painikkeen voi lukita auki napakalla kumilenkillä. Käsisuihku on oivallinen apu etenkin hiuksia pestessä.

Lähde: Hotakainen, H. 2011. Mökki mukavaksi. WSOY. Porvoo: Bookwell Oy

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat