Nico Hülkenberg avasi hurjaa F1-paluutarinaansa: "Join aamukahvia, kun puhelin soi"

Nico Hülkenberg vietti lauantaina hyvinkin erikoista päivää Saksassa. 33-vuotiaan Hülkenbergin piti tehdä töitä maan yhdelle isoimmalle televisiokanavalle, kun hänen puhelimensa soi. Yhtäkkiä hän oli F1-auton ratissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Eifelin GP suorana 9.-11.10.
Su: Eifelin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Racing Point joutui turvautumaan hätäratkaisuun, kun kanadalaiskuljettaja Lance Stroll sairastui Eifelin GP:n aika-ajojen alla.

Tallin mukaan Stroll ei tuntenut oloaan sataprosenttiseksi, minkä myötä Racing Point tarvitsi korvaajan.

Tallipäällikkö Otmar Szafnauer valitsi puhelimestaan tutun yhteystiedon:

Nico Hülkenbergin.

– Tällä kertaa tarina oli vielä hullumpi kuin viime kerralla, Hülkenberg naurahti Eifelin GP:n aika-ajojen jälkeen.

– Olin Kölnissä, mistä on matkaa rata-alueelle. Minun piti tulla tänne muutenkin, kun meidän piti tehdä tv-töitä RTL:lle huomista kisaa varten. Olin aamukahvilla kaverini kanssa, kun puhelin soi.

Szafnauer pirautti Hülkenbergille, joka teki jo aiemmin tällä kaudella tuuraushommia Racing Pointilla. Hülkenberg korvasi meksikolaiskuljettajan Sergio Perezin kahdessa Britannian kisassa, kun Perez oli saanut koronavirustartunnan.

– Kello oli noin yksitoista, kun Otmar ilmoitti, että he tarvitsevat minut tänne välittömästi. Hyppäsin autoon ja tulin radalle. Loppu on historiaa, Hülkenberg kertasi.

Saksalainen ei ehtinyt mukaan kolmansiin harjoituksiin. Täten hän hyppäsi kylmiltään mukaan aika-ajoihin.

– Nyt koko kuvio oli hyvin erilainen mitä Silverstonessa. Tämä on erilainen rata ja auto on muuttunut siitä, mitä se oli silloin. Ja muutenkin tarvitsin tuntumaa autoon. Neljän kierroksen aikana sitä ei niin vain saa.

– Vaikka jäin viimeiseksi (20:s), olen silti tyytyväinen aikakierrokseeni.

Hülkenberg jäi vain kahden kymmenyksen päähän jatkopaikasta. Hän on mukana myös sunnuntain kisassa, johon Stroll ei pysty osallistumaan.

Eifelin GP:n aika-ajon loppuhetket:

Lue myös:

    Uusimmat