Jere Karalahden NHL-ura katkesi sekoiluun Nashvillessa – Kimmo Timoselta hämmästyttävä paljastus huuruisesta ajanjaksosta

0:26
Ote Karalahti-elokuvasta: Entinen NHL-joukkuekaveri nauraa edelleen Jere Karalahden tempaukselle: "Ajattelin, että tuolla kaverilla on ongelmia."

Nashvillessä muistetaan edelleen Jere Karalahden pelit NHL-joukkue Predatorsissa, vaikka aika jäi lyhyeksi. Yhtä huuruista ajanjaksoa käsitellään Juuso Syrjän ohjaamassa uutuusdokumentissa Karalahti (Solar Films).  

Jere Karalahden uraan ja elämään mahtuu monta sekavaa jaksoa. Aika Nashville Predatorsin riveissä on yksi värikkäimmistä. 

Karalahti myytiin Los Angeles Kingsistä Nashville Predatorsiin vuonna 2002. Predators oli menettänyt jo mahdollisuutensa pudotuspeleihin, ja Karalahti ehti pelata seurassa vain 15 ottelua. 

– En ehtinyt edes käydä Nashvillessa. Se oli pikainen juttu, joka päättyi täyteen katastrofiin, Karalahden äiti Merja Karalahti muistelee. 

Juhlimiseen jäi aikaa runsaasti, vaikka päihteet olivatkin Karalahdelta kiellettyjä. Hän kuului NHL:n määrittelemään tiukkaan päihdekuntoutusohjelmaan. 

Yksi joukkuekavereista oli Kimmo Timonen, jonka kanssa Karalahti oli ehtinyt pelata jo yhdessä maajoukkueissa ja HIFK:ssa. 

– Jos Jere oli Nashvillessä 45 päivää, hän oli niistä 40 päivää kännissä, Timonen pamauttaa. 

Juttu jatkuu kuvan alla.

Karalahti pelasi viimeiset NHL-ottelunsa Predatorsissa. Hän palasi Suomeen ja oli seuraavan kauden pelaamatta kansainvälisen pelikiellon takia. Sen jälkeen hän jatkoi uraansa HIFK:ssa. 

Karalahti-elokuva elokuvateattereissa 5. helmikuuta. Voit katsoa otteita elokuvasta tämän jutun videoilta. 

0:51
Jere Karalahdesta tehtiin huumeiden vastaisen kampanjan edustaja – HIFK-legenda Frank Moberg nauraa sattumukselle Karalahti-elokuvassa.

0:58
Karalahti-elokuva: Doug Shedden yllätti Jere Karalahti -päätöksellään HIFK:ssa – Pentti Matikainen tyrmistyi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja