NHL:n venäläistähti sai jättimäisen pelikiellon kesken pudotuspelien – rikkoi hoito-ohjelman sääntöjä

NHL:ssä pelaavan Colorado Avalanchen venäläistähti Valeri Nitshushkin on asetettu kuuden kuukauden mittaiseen pelikieltoon ja NHL-pelaajien tukiohjelmaan.

NHL ja pelaajayhdistys NHLPA kertoivat asiasta varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa juuri ennen Coloradon ja Dallas Starsin välisen ottelusarjan neljättä ottelua.

Nitshushkin hakeutui NHL:n tukiohjelmaan tammikuussa, mutta palasi helmikuussa takaisin joukkueensa vahvuuteen.

Nyt NHL on asettanut venäläisen kolmostason tukiohjelmaan ja vähintään kuuden kuukauden mittaiseen pelikieltoon, koska Nitshuskin on rikkonut hoito-ohjelman sääntöjä. Nitshushkin ei saa pelikieltonsa aikana lainkaan palkkaa.

Daily Faceoffin NHL-toimittajan Frank Seravallin tietojen mukaan Nitshushkin olisi hiljattain reputtanut huumetestin. 

Nitshushkinin poisjäänti on Coloradolle valtava takaisku, sillä 29-vuotias venäläinen on ollut pudotuspeleissä hurjassa iskussa. Hän ehti tehdä kahdeksassa pelaamassaan pudotuspeliottelussa yhdeksän maalia ja kymmenen tehopistettä. 

Nitshushkin jätti pudotuspelit kesken myös viime kaudella, kun hän joutui kohun keskelle Seattle Krakenia vastaan pelatun ottelusarjan aikana. Tuolloin Seattlen poliisi hälytettiin paikalle venäläisen hotellihuoneeseen, jossa Nitshushkinin seurassa ollut päihtynyt nainen oli saamassa hoitoa Avalanchen lääkintähenkilöstöltä ja ensihoitajilta.

Lue myös:

    Uusimmat