NHL:n jäämies? Joel Kiviranta kuittasi sankarimaalinsa suomalaiseen tyyliin

3:40
Katso videolta Joel Kivirannan sankarimainen tasoitusmaali Vegas Golden Knightsia vastaan.

Suomalainen NHL-jääkiekkoilija Joel Kiviranta on kerännyt ihailijoita paitsi sankarimaaleillaan myös suomalaistyylisillä vähäeleisillä kommenteillaan näiden jälkeen. Kiviranta kuittasi nyt viime minuuttien tasoitusmaalinsa Dallas Starsille Stanley Cupin finaalipaikan ratkaisseessa ottelussa jäämiesmäisen ytimekkäästi.

Kiviranta teki lännen konferenssifinaalien viidennessä ottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan 2–2-tasoituksen ajassa 56.13 nostamalla limpun ylivoimalla maalin kattoon. Dallas voitti ottelun 3–2 jatkoerässä ja eteni Stanley Cupin loppuotteluihin voitoin 4–1.

Kivirannalta udeltiin tuoreen ottelun jälkeen mediatilaisuudessa, miltä kyseisen tärkeän tasoitusmaalin tekeminen tuntui.

– Se tuntui totta kai hyvältä, koska kolmas erä oli loppupuolella ja se oli tasoitusmaali. Saimme siten mahdollisuuden voittomaalin tekemiseen, Kiviranta totesi.

Media oli myös kiinnostunut siitä, "millaista on olla Joel Kiviranta", kun hänen tunnettuutensa on noussut Pohjois-Amerikassa. Vielä pudotuspelien alkaessa harva tiesi Kivirantaa nimeltä, mutta nyt hän on noussut upeilla maaleillaan useampien jääkiekon seuraajien huulille.

– Olemme kuplassa, joten en huomaa asiaa niin paljon. On iso asia meille, kun pelaamme Stanley Cupin finaaleissa ja menemme sinne tiiminä. En ajattele sitä niin paljon. On pidettävä kaikki fokus joukkueessa, Kiviranta sanoi kääntäen huomion kollektiiviin.

Veistelyä

Kiviranta ratkaisi edellisen pudotuspelisarjan seitsemännen ottelun Colorado Avalanchea vastaan. Hattutempun ottelussa tehtaillut Kiviranta teki tuolloinkin viime minuuttien tasoituksen ja tuolloin hän värkkäsi myös jatkoaikamaalin.

Kiviranta letkautti tuolloin kyseisen iltaman olleen hänelle "normaali jääkiekko-ottelu". Hän myös veisteli Ylen haastattelussa miettineensä ottelun aikana median pyöritykseen joutumista.

– Itse rehellisyyden nimissä mietin toisen maalin jälkeen ainoastaan, että hitto tässä joutuu vetämään jonkun haastattelu englanniksi, Kiviranta sanoi tuolloin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja