Stanley Cup -finalisti Dallasilta nähtiin taikauskoinen reaktio

3:40
Tulosruutu: Dallas Stars Stanley Cup -finaaleihin – Joel Kiviranta sankarina.

Dallas Stars reagoi taikauskoisesti, kun sille ojennettiin jääkiekon NHL:n läntisen konferenssin voittopokaali. 

Dallas kukisti Vegas Golden Knightsin voitoin 4–1, eteni Stanley Cupin finaaleihin ja sai läntisen konferenssin voittopokaalin Clarence S. Campbell Bowlin. Neljännen kiinnityksen Stars otti varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa 3–2-jatkoerävoitolla.

Dallas noudatti kuitenkin perinteistä taikauskoa, jossa konferenssipokaalin koskemisen katsotaan tuovan huonoa onnea Stanley Cupin tavoittelussa. Kanadalaiskapteeni Jamie Benn ei pystiin halunnut koskea, kun hänet kutsuttiin ottamaan lännen voittopalkinto vastaan NHL:n varakomissaari Bill Dalylta.

Myös koko Dallasin joukkue poseerasi yhteiskuvassa turvaetäisyyden päässä pokaalista.

Crosby ja Ovetshkin hypistelivät

Vaikka Dallas piti taikauskosta kiinni, viime vuosina perinnettä on myös koeteltu, kun mestarikapteeneista Pittburgh Penguinsin Sidney Crosby (2016 ja 2017) sekä Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin (2018) ovat hypistelleet "kirottua" konferenssipalkintoa.

Viime vuonna St. Louis Blues piti kuitenkin näppinsä "välipalapystistä" erossa.

Kolmatta kertaa

Dallas eteni läntisen konferenssin mestarina nyt kolmatta kertaa historiassaan Stanley Cupin finaaleihin. Aiemmin Dallas oli yltänyt temppuun vuosina 1999 ja 2000.

Dallasin ainoa Stanley Cup on vuodelta 1999. 

Dallasissa pelaavat suomalaisista puolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell sekä hyökkääjät Roope Hintz ja Joel Kiviranta, joka on kunnostautunut katkaisupeleissä. Kiviranta iski nyt 2–2-tasoituksen Vegasia vastaan varsinaisen peliajan viime minuuteillaedellisessä ottelusarjassa hän ratkaisi seitsemännen ottelun Colorado Avalanchea vastaan hattutempullaan.

Itäisen konferenssin ykkössijasta ja toisesta Stanley Cup -finaalipaikasta kamppailevat Tampa Bay Lightning ja New York Islanders. Tampa Bay johtaa ottelusarjaa voitoin 3–1.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja