Mainos

NHL-kiekkoilija Jori Lehterä kiistää ostaneensa huumeita – kertoi liikutuksen vallassa serkkunsa kuolemasta: "Suhtaudun erittäin kielteisesti huumeisiin, paras kaverini kuoli niiden takia"

4:26
Oikeudessa kuultiin tänään Jori Lehterää

Pirkanmaan käräjäoikeudessa Tampereella kuultiin tänään jääkiekkoilija Jori Lehterää. Lehterää kuultiin videoyhteyden välityksellä Yhdysvalloista.

Syytteen mukaan Lehterä osti yhteensä kahdeksan grammaa kokaiinia useassa erässä viime kesänä Tampereella. Syyttäjät vaativat Lehterälle viiden kuukauden vankeustuomiota. Se voidaan tuomita ehdollisena.

Vaaleansiniseen kauluspaitaan pukeutunut Lehterä oli hieman hermostuneen oloinen kuulemisensa aikana, mutta hän puhui selkeästi ja kiisti jyrkästi syyllistyneensä huumerikokseen.

Kuljettajia Suomessa

Lehterä kertoi, että hän elää tavallista perhearkea vaimonsa ja 1,5- vuotiaan tyttärensä kanssa. Perhe viettää Suomessa noin kolme kuukautta vuodessa.

Viime kesänä perheelle valmistui mökki Tampereelle ja he viettivät siellä paljon aikaa. Mökillä kävi paljon ystäviä ja tuttuja.

Lehterä kertoi, että laajan kokaiinijutun pääsyytetyt ovat hänen kuljettajiaan Suomessa. Syytetyt ovat kuljettaneet Lehterää useasti myös tämän mökille.

Julkisuuden takia Lehterä ei halua tai tykkää käyttää takseja saati mennä taksitolpalle illanvieton jälkeen. Sen vuoksi hän soittaa aina kolmelle luottokuljettajalleen, jos joku pääsisi kuljettamaan häntä.

– Tutustuin (iranilaismieheen) katukiekkoturnauksessa 4,5 vuotta sitten. Olemme soitelleet ihan normaaliasioista hänen kanssaan. Käyty grillaamassa, lounaalla, saunomassa, pelaamassa sählyä. Hän on toiminut minulle kuljettajana. Meillä on ihan normaali kaverisuhde, Lehterä kertoi.

Lehterä kiisti edes tienneensä toisen pääsyytetyn, suomalaismiehen, myyneen huumeita. Syytteiden mukaan Lehterä osti häneltä huumeita.

– En ole yrittänyt ostaa tai ostanut häneltä huuumeita. Hän on kyydinnyt minua kotiin tai mökille.

Maksoi pääsyytetyn vieroituksen

Lehterältä kysyttiin miten hän suhtautuu yleisesti huumeisiin.

– Suhtaudun niihin todella kielteisesti. Minun paras kaverini, serkkuni, kuoli huumeisiin vuonna 2011. On ollut vaikeaa sen takia ja sen jälkeen on ollut vaikeaa edes kuulla huumeista, jääkiekkoilija vastasi liikutuksen vallassa.

Lehterä kertoi oikeudessa maksaneensa jutun yhden pääsyytetyn, iranilaismiehen huumevieroituksen.

– Olen auttanut häntä päihdevieroituksessa juuri serkkuni takia. Huomasin hänessä samoja merkkejä kuin mitä minun serkussani oli. Ajattelin, että pystyn auttamaan häntä, ettei asiat mene samalla tavalla kuin serkkuni kohdalla, Lehterä kertoi.

Valtavasti julkisuutta

Jääkiekkoilija kertoi olevansa pahoillaan siitä, miten valtavasti kielteistä julkisuutta hän on saanut osakseen huumesyytteiden vuoksi.

– Tällä hetkellä minuun kohdistuu aika paljon negatiivista julkisuutta. Toki paljon on tullut positiivistakin julkisuutta silloin, kun pelit menevät hyvin. Mutta nyt tämä huumejuttu on ollut paljon esillä, myös Yhdysvalloissa.

Syyttäjien näyttönä huumejutussa on muun muassa poliisin televalvontatiedot, joiden mukaan Lehterä on puhunut ja viestitellyt jutun pääsyytetyn kanssa kokaiinin myynnistä.

Lehterän mukaan yhteydenpidossa on ollut kyse vain kuljetusten pyytämisestä ja sopimisesta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja