NHL-huippulupaus Joakim Kemell sai vihdoin hanat auki – JYP-leiri raivostui tuomaripäätöksestä

Jarkko Immonen iskee Jukureille tasoituksen 3:02
Video: Jarkko Immonen iskee Jukureille tasoituksen

Syksyllä jääkiekkoliigassa loistanut Joakim Kemell päätti yli neljän kuukauden maalittoman putkensa perjantaina iskettyään ylivoimalla 1–0-maalin Jukureita vastaan. Loukkaantumisista kärsinyt 17-vuotias Kemell ehti pelata 14 ottelua ilman tehopisteitä.

Kemellin maali oli kuitenkin laiha lohtu JYPille, kun kotijoukkue tunaroi voittonsa päätösminuuteilla. Jukurit voitti ottelun 2–1.

– Oli todella harmittava häviö, kun ihan viimeisillä minuuteilla menetetään peli. Vihdoin meni itsellä sisään. Totta kai se hyvältä tuntuu, Kemell sanoi.

Entinen JYP-sentteri Jarkko Immonen takoi ylivoimalla Jukureiden pelatessa ilman maalivahtia tasoituksen, jota tarkasteltiin myös videolta.

– Se oli selkeä maalivahdin häirintä. Maali olisi ehdottomasti pitänyt hylätä. Luistin maalivahdin alueella ja torjuntaliike estetään. Katsotaan sitten niitä keloja myöhemmin, JYP-luotsi Jukka Ahvenjärvi puhisi.

Immosen tasoitusmaali näkyy videona jutun yläreunasta.

Voittomaalin mikkeliläiselle laukoi Pekka Jormakka 17 sekuntia ennen päätössummeria. Jormakka sai maaliinsa täydellisen lahjasyötön JYPin Samuel Saloselta.

– Lähdimme vähän turhaan suunsoittoon mukaan, vaikka tulimme tänne näyttämään, miten ammattimiehet hommia hoitavat. Meillä on ollut vähän tuskainen vaihe päällä, ja se näkyi tänään (perjantaina) hermostuneisuutena. Silti todella isot pisteet ja iso voitto, Jukureiden päävalmentaja Olli Jokinen summasi.

– Pumppasimme 59 minuuttia laadukkaasti, mutta meidän olisi pitänyt olla tylympiä. Myös turhia jäähyjä oli liikaa, Ahvenjärvi puolestaan totesi.

Lue myös:

    Uusimmat