Neon 2:n Jussi Rainion vatsasta löytyi syöpäkasvain: "Se oli elämäni suurinta epätoivoa"

Neon 2:n Jussi ja Rami, Movetronin Päivi ja hyvin mennyt videohaastattelu 1:49

Neon 2 -yhtyeen laulaja Jussi Rainio kertoo Facebookissa menneensä marraskuussa 2017 vatsaongelmien vuoksi sairaalaan. Vatsa-aortan ympäriltä löytyi kookas kasvain.

Tässä talossa-, Polku- ja Kemiaa-hiteillä suursuosioon 1990-luvulla nousseen Neon 2 -yhtyeen laulaja Jussi Rainio, 53, kirjoittaa bändin Facebook-sivulla sairastuneensa syöpään.

– Minulla on aina ollut tilanteisiin reagoiva vatsa! Se kestää ja sulattaa miltei kaikkea, raudasta raparperiin, mutta huoli, murhe ja jännitys saa sen potkimaan takaisin. Niinpä en isommin noteerannut sitä, kun ylävatsa hieman yli vuosi sitten alkoi silloin tällöin juilimaan astetta ankarammin. Tilanne alkoi kuitenkin äitymään yhä pahemmaksi, kun ennen keikkoja joutui kaksinkerroin vetelemään vatsansuojalääkkeitä, sitten show pois alta ja huoneeseen pötsiään pitelemään, Rainio muistelee päivityksessä.

– Menin sitten asiasta suivaantuneena viime marraskuussa erään keikkareissun jälkeen lasarettiin, lojuin siellä muutaman tunnin, otettiin kokeita eikä niissä oikein mitään näkynyt. Lopuksi lekuri päätti että otetaan nyt vielä vatsan ultra, varmuuden vuoksi. No johan näkyi! Kookkaanpuoleinen ylimääräinen möykky vatsassa.

Tarkemmat tutkimukset joulukuussa osoittivat, että kyseessä oli kookas tuumori vatsa-aortan ympärillä.

– Ennen kuin kasvaimen laatu ja mahdollinen levinneisyys selvisi, oli siinä muutamia sangen ahdistavia hetkiä. Minä olen sillä lailla tunnevammainen etten pysty itkemään vaikka kuinka sielu kiljuisi ikävää ja ahdistusta, mutta nyt astia uitti yli, yhden kerran. Kotona soppalautasen äärellä mietin poikaa, maailmassa ilman isäänsä, ilman minua, ja silloin se suolainen tuska valui poskelle ja tipahti keittoon. Se oli elämäni suurinta epätoivoa, Rainio kirjoittaa koskettavasti.

Syöpähoidot ovat kuitenkin tehonneet.

– No nyt ovat kuukaudet kuluneet ja ankarat sytostaattihoidot tehneet tehtävänsä ja potkineet möykyn mäkeen, joka oli muuten diffuusi suurisoluinen B-solulymfooma. Mutta melkoista kyytiä sai myös muu kroppa. Karvat katosivat (siinä siis selitys meitsin hieman keskivertoa leveämpään jakaukseen), veriarvot hukassa, limakalvot huutaa leipää ja iho, lihakset/kunto kuin vanhuksella. Auts!

– Hoidot on nyt loppusuoralla ja möykky onnellisesti poissa! Rainio toteaa ja lisää, että mies tullaan näkemään kesällä keikkalavoilla.


Jussi Rainion kirjoittamasta Facebook-päivityksestä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Katso artikkelin yläosassa videolta, mitä Jussi Rainio, Neon 2 -kitaristi Rami Alanko ja Movetronin Päivi Lepistö puhuivat 1990-luvun ja 2000-luvun keikkakulttuurin eroista.

Lue myös:

    Uusimmat