Neljä tervettä tapaa purkaa kiukkua

Älä pidä sisälläsi negatiivisia tunteita. Niiden purkamiseen löytyy tosin terveempikin tapa kuin kiukutteleminen. Kokeile näitä neljää keinoa!

Negatiivisten tunteiden sisällään pitäminen saattaa johtaa itsetuhoiseen käyttäytymiseen. On kuitenkin olemassa parempiakin tapoja purkaa kiukkua kuin vaahdota ja raivota. Kokeile näitä tehokkaita tapoja helpottamaan oloasi.

Lähde kävelylle

Lähde pois kiukkua herättävästä tilanteesta ja vie itsesi happihyppelylle. Kävele korttelin ympäri ja vedä syvään henkeä. Kun hengittelet kävellessäsi rauhallisesti sisään ja ulos, rauhoitut.

Kuntoile kiukku pois

Anna tehokkaan treenin päästää höyryjä ulos. Sykettä nostava kuntoilu, esimerkiksi Zumba-tunti tai sessio crosstrainerilla valjastaa kiukun aiheuttaman adrenaliinin positiiviseen käyttöön. Kaupan päälle saat kehosi tuottamaan endorfiineja, jotka auttavat sinua paremmalle tuulelle.

Kirjoita

Koeta raapustaa päiväkirjaa – ja pidä se poissa puolisosi ja lastesi ulottuvilta. Kirjoittamisen prosessi auttaa usein selventämään ajatuksiasi ja purkamaan turhautumisen tunnetta.

Puhu

Hyvä terapeutti auttaa sinua näkemään, mikä sinua häiritsee sekä paljastamaan muistoja tai käyttäytymiskaavoja, jotka vaikuttavat sinuun. Kun tiedät, mikä vihasi aiheuttaa, tunne menettää nopeasti otteensa sinusta.


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja