NBC News: Trumpin syytteistä päättäneen valamiehistön väitettyjä osoitteita julkaistu verkossa

Risto E. J. Penttilä: Jos Trump valittaisiin presidentiksi, Nato olisi ”vakavan paikan ääressä” 1:45
Risto E. J. Penttilä: Jos Trump valittaisiin presidentiksi, Nato olisi ”vakavan paikan ääressä”

Yhdysvalloissa entisen presidentti Donald Trumpin syytteistä päättäneen valamiehistön väitettyjä nimiä ja osoitteita on julkaistu verkossa, NBC News uutisoi.

Valamiehistö päätti aiemmin tällä viikolla nostaa syytteet vaalirikoksista Georgian osavaltiossa Trumpia ja 18 muuta henkilöä vastaan.

Piirikunnan syyttäjäntoimisto ei kommentoinut väitettyjen tietojen julkaisua NBC:lle.

Tiedot sivuilla huomasi Advance Democracy -niminen puolueeton tutkimusryhmä. Tutkimusryhmän mukaan väitettyjä valamiesten nimiä ja kuvia on jaettu myös sosiaalisen median alustoilla.

Nettisivulla, jolla väitettyjä henkilötietoja julkaistiin, käytetään NBC:n mukaan usein "väkivaltaista retoriikkaa". NBC News ei nimeä verkkosivustoa, jotta väitetyt tiedot eivät leviäisi enempää.

Maanantaina nostettujen syytteiden mukana julkaistiin valamiehistön jäsenten nimet, mutta ei heidän osoitteitaan tai muita henkilökohtaisia tietoja.

Jo ennen syytteen nostamista piirisyyttäjä Fani Willis sai osakseen rasistisia uhkauksia, NBC kertoo. Uhkausten vuoksi käyttöön otettiin ylimääräisiä turvatoimia ja jotkut työntekijät saivat luvan työskennellä kotoa käsin.

Vaalirikossyyte on Trumpin tähänastisista vakavin

Yhteensä 13 rikossyytteen mukaan Trump pyrki häiritsemään vuoden 2020 presidentinvaaleja ja kääntämään niiden tuloksen omaksi edukseen.

Syytteeseen on asetettu Trumpin lisäksi 18 muuta henkilöä, mukaan lukien Trumpin entinen henkilökohtainen asianajaja Rudy Giuliani sekä Trumpin kaudella Valkoisen talon kansliapäällikkönä työskennellyt Mark Meadows.

Kyseessä on jo neljäs Trumpia vastaan nostettu oikeusjuttu tänä vuonna. Trump on kiistänyt kaikki häntä vastaan esitetyt syytteet.

Väitettyjen tietojen julkaisemisesta uutisoi Suomessa ensin Yle.

Lue myös:

    Uusimmat