Harry Potter -elokuvissa Hagridia näytellyt Robbie Coltrane on kuollut

Näyttelijä Robbie Coltrane on kuollut – muistetaan Harry Potter -elokuvien rakastettuna Hagridina 1:00
Näyttelijä Robbie Coltrane on kuollut – muistetaan Harry Potter -elokuvien rakastettuna Hagridina

Muun muassa Harry Potter -elokuvista tuttu näyttelijä Robbie Coltrane on kuollut. Hän oli kuollessaan 72-vuotias.

Skotlannissa syntynyt Robbie Coltrane esitti Harry Potter -elokuvissa rakastettua puolijätti Rubeus Hagridin hahmoa. Elokuvasarja perustuu J.K. Rowlingin Harry Potter -kirjoihin.

Hänet muistetaan Pottereiden lisäksi muun muassa televisiosarjasta Fitz ratkaisee, jossa hän esitti rikospsykologi Eddie "Fitz" Fitzgeraldia.

Lisäksi hänet nähtiin Bond-elokuvissa Kun maailma ei riitä ja 007 ja kultainen silmä, joissa hän esitti KGB-agentti Valentin Zhukovskia, sekä filmeissä Mona Lisa, Viesti mereltä ja Huckleberry Finnin seikkailut.

Oikealta nimeltään Anthony Robert McMillan sai Fitz ratkaisee -sarjasta parhaan miespääosan BAFTA-palkinnon kolme kertaa peräkkäin vuosina 1994–1996.

Coltranen agentti Belinda Wright kuvaa edesmennyttä näyttelijää ainutlaatuiseksi lahjakkuudeksi.

– Hän jää muistoihin erityisesti Harry Potter -elokuvien Hagridina roolista, joka toi iloa niin lapsille kuin aikuisillekin eri puolilla maailmaa, hän totesi lausunnossaan.

Kirjailija J.K. Rowling muisteli Coltranea omassa Twitter-päivityksessään lämpimästi.

– En tule tapaamaan ketään Robbien kaltaista enää. Hän oli uskomaton lahjakkuus, täysin ainoa laatujaan, ja olen enemmän kuin onnekas saadessani tuntea hänet, tehdä töitä hänen kanssaan ja nauraa katketakseni hänen kanssaan, Rowling tviittasi.

– Lähetän syvän osanottoni hänen perheelleen ja etenkin hänen lapsilleen.

Coltranen omaiset kertovat Deadline-lehdelle, että näyttelijä kuoli sairaalassa lähellä kotiaan Skotlannin Larbertissa. Coltrane oli sairastellut paljon kahden viime vuoden ajan.

Lue myös:

    Uusimmat