Näyttelijä Mikko Neuvonen: Masennus on tuttu juttu

Maikkarilla maanantai-iltana alkava Veljet-sarja kertoo 16-vuotiaasta Pyrystä, sekä hänen moniongelmaisesta perheestään. Vanhemmat ovat masentuneita ja alkoholisoituneita, pikkuveli Otto puolestaan kärsii ADHD:sta ja onnistuu heittämään kapuloita perheen rattaisiin. Nuorelle lupaukselle Mikko Neuvoselle alakulo on tuttu vieras lähipiirissä.

- Roolihahmoni Pyry on sellainen, että hän ottaa aivan liikaa vastuuta ihan liian nuorena. Perheen vanhemmat ovat jo tavallaan luovuttaneet Oton kanssa, Neuvonen kertoo roolihahmostaan.

Näyttelevä nuorukainen näkee runsaasti yhtäläisyyksiä Pyryn ja itsensä välillä. Myös Pyry-pojan lähiympäristön ongelmat ovat Mikolle tuttuja.

- Varsinkin masennusta on ollut paljon lähipiirissä. Tosin, kaipa jokainen sitä kohtaa jossain vaiheessa elämäänsä, jos ei itsellään niin ainakin lähipiirissä.

Neuvonen on vielä toistaiseksi suurelle yleisölle tuntematon, mutta näyttelemisen lisäksi rastapäällä on toinenkin luova harrastus. Ehkäpä tyypistä kuullaan siis jatkossa myös muun kuin television osalta.

- Soitan kahdessä yhtyeessä kitaraa ja toisessa myös laulan. Musiikki on ollut jo kauan osa elämääni.

Laulava näyttelijä vai näyttelevä laulaja siis?

- Hankala kysymys, se vähän vaihtelee. Ehkä olen se näyttelevä laulaja - tai ehkä pikemminkin näyttelevä kitaristi, Neuvonen myhäilee.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja