Ohjaaja Dome Karukoski taitaa nuorten kanssa työskentelyn

Tyttö sinä olet tähti -leffallaan kannuksensa ansainnut ohjaaja Dome Karukoski tietää, kuinka nuoria näyttelijälupauksia tulee sparrata parhaaseen mahdolliseen suoritukseen.

Koulukodin nuorten elämää kuvaavan Tummien perhosten koti -elokuvan juuri valmiiksi saattanut mies on ohjannut myös tänään maanantaina maikkarilla alkavan Veljet-sarjan, jonka nuoria ensikertalaisia Karukoski on ohjannut pieteetillä.

- Nuorten ohjaaminen vaatii tarkkaa läsnäoloa. Nuoret ovat epävarmimpia näyttelijöistä, vaikka ammattinäyttelijöilläkin on omat hetkittäiset epävarmuutensa. Nuoret hakevat erityisesti kontaktia ohjaajaan ja yrittävät tulkita,, mitä ohjaajan silmistä paljastuu - tykkääkö ohjaaja musta, teenkö oikein.

Läsnäolon ja kannustamisen lisäksi Karukoski onnistuuu nuorten kykyjensä kanssa harjoittelemalla runsaasti kohtauksia, sekä improvisoimalla paljon.

- Treenaan paljon näyttelijöitteni kanssa. Puhumme lisäksi yleisesti siitä, mitä näytteleminen on. Yritän myös tehdä selväksi, että asiat riitelee, ei ihmiset. Jos ohjaaja sanoo että "tämä oli vähän huono otto", se ei tarkoita että näyttelijässä olisi mitään vikaa. Jossain vaiheessa mietin, mitä nuorille voi sanoa ja mitä ei. Sen vaan unohtaa aina nopeasti kuvaustilanteessa, kaikessa kiireessä.

- Tärkeintä on, että näyttelijäni voivat heittäytyä kuvaustilanteessa mukaan, unohtaa äidit ja isät sun muut hetkeksi ja tuntea tekevänsä jotain hauskaa kanssani, Karukoski summaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat