Mainos

Natural Born Killers -murhasta elinkautiset

Rikollisjärjestö Natural Born Killersin (NBK) johtaja Lauri "Late" Oskari Johansson ja kaksi muuta järjestön jäsentä on tuomittu elinkautisiin vankeusrangaistuksiin Porvoon käräjäoikeudessa NBK-jäsenen Sami Huhtamon murhasta.

Oikeuden mukaan Johansson, Jani Osmo Tapani Jokinen ja Vesa Juhani Kosonen surmasivat jengistä eroon pyrkineen Sami Huhtimon yksissä tuumin. Varmaa näyttöä ampujasta ei saatu, mutta oikeuden mukaan muu näyttö oli niin selvää, että se riitti kaikkien tuomitsemiseen..

Sami Huhtimoa ammuttiin päähän syrjäisellä metsätiellä Porvoossa 16. syyskuuta 2001.

Erikoiseksi jutun tekee se, että valtionsyyttäjä Jukka Rappe ei edes syyttänyt Jokista ja Kososta murhista. Rappen mukaan näyttö ei riittänyt syytteen nostamiseen.

Juttua ajoikin Huhtimon äidin puolesta hänen avustajansa Kari Korhonen. - Onneksi oikeusjärjestelmässämme on mahdollisuus tähän, Korhonen sanoi.

Rappe taas piti oikeuden tulkintaa ankarana.

Erikoista jutussa oli myös se, että mielentilatutkimuksen mukaan Johansson oli täyttä ymmärrystä vailla psykoosisairautensa takia. Oikeus katsoi Johanssonin olleen täydessä ymmärryksessä.

NBK = Natural Born Killers

NBK-kerhon nimi tulee sanoista Natural Born Killers (Syntyneet Tappajiksi). Johanssonin mukaan jengin pääsyvaatimuksena on tehty henkirikos. NBK-kerholaiset ovat hoitaneet väkivaltaista velanperintää.

Viime perjantaina Johansson ja muutama muu jengiläinen saivat Helsingin hovioikeudesta pitkät tuomiot amfetamiinisalakuljetuksesta. Johanssonin tuomio oli kahdeksan vuotta vankeutta.

Sitä Johansson ei joudu erikseen kärsimään, vaan se sulautuu elinkautiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.