Naton sotalaiva asemissa Itämerellä Ruotsin eteläpuolella: "Olemme osoittamassa läsnäoloa ja solidaarisuutta" – tästä on kyse

Tilanne Ukrainan ja Venäjän rajalla on ainakin toistaiseksi pysynyt rauhallisena 2:05
MTV paikalla: Tältä Ukrainan ja Venäjän rajalla näytti viikonloppuna –katso video!

Sotilasliitto Naton sotalaiva on asemoitu Itämerelle Ruotsin eteläpuolella, kertoo ruotsalaislehti Aftonbladet.

Nato on vahvistanut asian lehdelle. Naton edustajan mukaan laiva on tarkkailemassa tilannetta alueella ja kyseessä on suunniteltu sijoitus.

– Olemme siellä osoittamassa läsnäoloa ja solidaarisuutta koko liittouman kanssa, Naton edustaja sanoi.

Aftonbladetin mukaan laiva liikennöi Juutinrauman läpi lauantaina. Meriliikennettä seuraavan MarineTrafficin mukaan se on pysynyt merialueella viikonlopun yli.

Tällä hetkellä hollantilainen HNLMS Rotterdam on Tanskan Bornholmin saaren eteläpuolella. Se on Naton nopean toiminnan joukkojen laivaosaston lippulaiva, joka on rakennettu helikopterioperaatioita ja maihinnousualusten telakointia varten.

– Nopean toiminnan joukot ovat aina käytettävissä puolustustehtävien suorittamiseen harjoituksista tehtäviin, Naton tiedottaja kertoi ruotsalaislehdelle.

Turvallisuustilanne kiristyi Itämerellä – taustalla Ukrainan ja Venäjän jännittynyt tilanne

Turvallisuustilanne Itämeren alueella kiristyi viime viikolla entisestään, kun kolme venäläistä maihinnousualusta lipui Itämerelle.

Ruotsin puolustusvoimat on tämän jälkeen lähettänyt lisää kalustoa ja sotilaita muun muassa Oskarshamniin Etelä-Ruotsissa sekä Gotlannin saarella. Oskarshamnissa on tärkeä satama, josta on lauttayhteys Gotlantiin.

Useat länsimaat ja Venäjä neuvottelivat viime viikolla Ukrainasta sekä Euroopan turvallisuustilanteesta useissa eri kokoonpanoissa, mutta diplomaattiset keskustelut päätyivät tuloksettomina.

Venäjä on keskittänyt arviolta noin 100 000 sotilasta Ukrainan rajojen tuntumaan sekä toistanut haluavansa sitovan lupauksen siitä, ettei Nato laajene enää itään.

Ukrainan armeija on vahvistunut selvästi noin seitsemän vuotta sitten syttyneen sodan jälkeen – MTV Uutiset tutustui Ukrainan lentotukikohtaan Venäjän rajan tuntumassa 1:20
Ukrainan armeija on vahvistunut selvästi noin seitsemän vuotta sitten syttyneen sodan jälkeen – MTV Uutiset tutustui Ukrainan lentotukikohtaan Venäjän rajan tuntumassa

Lue myös:

    Uusimmat