Naton sotaharjoituksen paluuliikenne saattaa aiheuttaa ruuhkia Lapissa

Naton sotaharjoituksen paluuliikenne voi vaikuttaa keskiviikkona tieliikenteeseen Lapissa. Puolustusvoimien mukaan liikenne voi ruuhkautua pääteillä perjantaihin saakka.

Suomen, Norjan ja Ruotsin pohjoisosissa järjestettävä Nordic Response 24 -harjoitus päättyy perjantaina. Harjoitus kestää lähes kaksi viikkoa.

Liikenneoperaattori Ilona Kokko Fintrafficin tieliikennekeskuksesta kertoi tiistaina illalla STT:lle, että harjoitus ei vaikuttanut vielä tiistain aikana liikenteeseen. Hän arvioi, että suuria ruuhkia ei synny, koska harjoituksen paluuliikenne jakautuu eri päiville.

Puolustusvoimien mukaan yli puolet paluuliikenteestä painottuu Nelostielle. Erityisen paljon liikennettä on tieosuudella Karigasniemi–Inari–Sodankylä, mutta harjoitusjoukkoja voi liikkua muuallakin Lapin alueella. Paluuliikennettä on keskiviikosta lähtien koko loppuviikon ajan esimerkiksi tiellä 93 välillä Kivilompolo–Palojoensuu ja tiellä 21 välillä Enontekiö–Kolari.

Erikoiskuljetuksia liikkuu keskiviikosta lauantaihin välillä Enontekiö–Muonio–Kittilä–Sodankylä ja Enontekiö–Kolari.

Tieosuudet, joihin paluuliikenne vaikuttaa, voi tarkistaa Puolustusvoimien verkkosivuilta. Puolustusvoimat toivoo tiedotteessa malttia tiellä liikkujilta ja varaamaan matkaan tavallista enemmän aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat