Näppärä niksi: Näin saat kovettuneen fariinisokerin jälleen pehmeäksi

Kaappiin unohtuneen, kovettuneen fariinisokerin saa jälleen käyttökelpoiseksi helpolla niksillä.

Dansukkerin mukaan kovettuneen fariinisokeripussin saa pehmenemään veden avulla. Laita sokerin sekaan 0,5-1 teelusikallinen vettä puolta kiloa kohden ja sulje pussi huolellisesti. Sokeri pehmenee 1-2 päivässä.

Myös kovettuneen muscovadosokerin voi pelastaa. Muscovado palautuu entiselleen, jos sen panee tiiviskantiseen tölkkiin yhdessä kostutetun voipaperipalan kanssa. Kun sokerin antaa seistä pari päivää, se imee kosteuden ja muuttuu taas pehmeäksi. Kuorittu omena tai peruna toimii yhtä hyvin kuin kostea paperinpala.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat