Mainos

Nämä yhdeksän ehdokasta nähdään klo 21 Sinustako kansanedustaja -ohjelmassa – taustalla laajaa kokemusta mitä erilaisimmista tehtävistä!

44:40
Katso koko Sinustako kansanedustaja -ohjelma

Sinustako kansanedustaja -ohjelma jatkuu sunnuntaina 7. huhtikuuta kello 21 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa. Ohjelmassa laitetaan koetukselle yhdeksän kansanedustajaehdokkaan puhetaidot, tiedot ja kyky pysyä kansalaisten pulssilla.

Uudenlainen vaaliohjelma nostaa esille ehdokkaita, jotka eivät ole aiemmin toimineet kansanedustajana.

Sunnuntain jaksossa nähdään yhteensä yhdeksän uutta kasvoa, joilla on laajaa kokemusta mitä erilaisimmista ammateista ja tehtävistä.

Tiina Ahva, 24, siniset, Uusimaa

Sinisten nuorten puheenjohtaja Tiina Ahva on toiminut muun muassa työministeri Jari Lindströmin erityisavustajana. Ahva on toiminut pitkään nuorisopolitiikassa ja opiskelee tuotantotaloutta.

Hussein al-Taee, 35, SDP, Uusimaa

Irakissa syntynyt, Suomeen 10-vuotiaana pakolaisena saapunut Hussein al-Taee on tullut tunnetuksi työstään konfliktinratkaisujärjestö CMI:ssä. Politiikassa al-Taee on eduskuntavaalien myötä mukana ensimmäistä kertaa.

Janina Fry, 45, RKP, Uusimaa

Janina Fry, entinen Frostell, tuli julkisuuteen voitettuaan Suomen Neito -kilpailun vuonna 1993. Tämän jälkeen Fry on toiminut muun muassa mallina, juontajana ja vaatesuunnittelijana. Nyt Fry on ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntaan.

Ville Kaunisto, 37, kokoomus, Kaakkois-Suomi

Pitkänhuiskea Ville Kaunisto pelaa ammatikseen Korisliigaa Kouvolan Kouvojen riveissä ja on koripalloillut myös ulkomailla asti. Kaunisto on myös aktiivinen kuntapoliitikko ja toimii Kouvolan kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana.

Piia Koriseva, 46, keskusta, Varsinais-Suomi

Piia Koriseva on juontanut Bingolotto-televisio-ohjelmaa ja työskennellyt personal trainerina. Koriseva on sanonut haluavansa taistella Suomen jaloilleen – aivan kuten itsensä vuonna 2008 puolet kehosta halvaannuttaneessa aivoinfarktista.

Miikka Korpiranta, 31, kristillisdemokraatit, Helsinki

Teologian ylioppilas Miikka Korpiranta on kahden lapsen isä ja Helsingin kristillisdemokraattisten nuorten puheenjohtaja. Lisäksi Korpiranta kuvailee itse olevansa "historian ymmärtäjä" ja "gluteeniton gastronomi".

Marko Koskinen, 45, perussuomalaiset, Savo-Karjala

Perussuomalaisten piiripuheenjohtaja Marko Koskinen toimii myös Kiteen kunnanvaltuuston puheenjohtajistossa. Taustaltaan Koskinen kertoo olevansa maaseudun pientilalla kasvanut työläisperheen lapsi.

Veli Liikanen, 40, vihreät, Kaakkois-Suomi

Mikkeliläinen Veli Liikanen kuuluu vihreiden varapuheenjohtajistoon. Pitkäaikaisen pankkijohtaja Erkki Liikasen veljenpoika on työskennellyt nuorisotutkijana. Lisäksi Liikanen on vaikuttanut Mikkelin kaupunginvaltuustossa vuodesta 2012 alkaen.

Noora Tapio, 22, vasemmistoliitto, Pirkanmaa

Kilpailun kuopus on tamperelainen kaupunginvaltuutettu Noora Tapio. Sosiaalisessa mediassa aktiivinen Tapio opiskelee yhteiskuntatutkimusta Tampereen yliopistossa.

Pöllöraadilla on ohjelmassa tuomarin rooli perinteiseen tapaan. Heidän vahvistukseen ohjelmassa nähdään kansalaisraati, joka niin ikään arvioi ehdokkaiden esiintymistä. 

Uudenlainen Sinustako kansanedustaja -vaaliohjelma lähetetään MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa sunnuntaina 4.4. klo 21. MTV:n suuri vaalitentti nähdään suorana lähetyksenä 10.4. klo 20.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja