Nämä asiat on syytä ottaa huomioon kämppäkaveria valitessa

Harkitsetko yhteenmuuttoa ystäväsi tai kenties täysin tuntemattoman ihmisen kanssa? Tilannetta varten on hyvä ottaa selville tiettyjä perustavanlaatuisia seikkoja tulevasta kämppäkaverista.

Kämppäkaverin kanssa on mukava jakaa laskut, eikä arki ole usein aivan yhtä hiljaista kuin yksin eläessä. Tasapainoisen yhteiselon saavuttamiseksi on kuitenkin syytä pohtia tiettyjä käytännön asioita.

Siivoustottumukset

On hyvä selvittää jo etukäteen, että kuinka siisti tuleva kämppäkaveri todellisuudessa on. Harmiton sotku yhteisessä asunnossa ei välttämättä haittaa, jos molemmat osapuolet hyväksyvät sen.

Kysymys vaikkapa siitä, kuinka usein tulevalla asuinkumppanilla on tapana tiskata, on helppo ujuttaa arkisen keskustelun väliin. Yhteiselosta tulee nimittäin eittämättä hankalaa, mikäli toinen jynssää kotia kuin viimeistä päivää, eikä toista huvita tiskatakaan kuin kerran viikossa.

Unirytmi

On hyvä selvittää, minkälaista työtä tuleva kämppäkaveri tekee. Tärkeintä on selvittää, ettei toisella ole tapana juhlia kotona juuri silloin, kun toisella on tapana nukkua.

Asuinkumppanusten täysin erilaiset päivärytmit saattavat olla joku etu tai puute. Toisaalta on mukavaa, että eri aikoihin työskentelevä kämppäkaveri ei ole kotona aina silloin kun itse on vapaalla. Myös samankaltainen arkirytmi saattaa olla etu, sillä tuolloin omaa unta ei ainakaan häiritä.

Mahdolliset kylävieraat

Tulevalta kämppäkaverilta on syytä tiedustella myös sosiaalisista taipumuksista. Jos itse on erakko kotihiiri, eivät kämppäkaverin jokailtaiset torikokokoukset yhteisessä olohuoneessa ole ehkä mieleen pidemmän päälle.

Kotieläimet

Mikäli itse et voi sietää kotieläimiä tai olet vaikkapa allerginen eläimille, on syytä tiedustella, ettei tuleva kämppäkaveri harkitse ottavansa lähitulevaisuudessa karvaisia perheenjäseniä. Jos asiasta unohtaa kysyä, saattaa yksi uusi kämppäkaveri helposti tuplaantua kesken yhteiselon.

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja