Mainos

Näitä entisaikojen treenivinkkejä ei kannata enää noudattaa – korvaa paremmilla

Vuosikymmenten varrella kuntosalivälineet, treenimuoti ja treenaaminen ovat kehittyneet – ja hyvä niin. Men’s Health -lehti listasi harjoitteet, jotka voi korvata paremmilla.

Unohda jo tämä: Vatsan läimäyttäminen

Kyllä, vatsan läimäyttäminen on joskus ollut treenivinkki! Lehden mukaan vatsan lyömisen ennen vatsalihasten tekemistä piti saada treenaaja jännittämään keskivartalon lihaksia, jolloin treenaamisen teho paranisi.

Älä kuitenkaan läimi itseäsi – kokeile sen sijaan tätä: Makaa selälläsi jalat suorana ja kädet suorana kehon vierellä. Koukista polvia ja nosta jalkojasi, kunnes reitesi ovat kohtisuoraan lattiaan nähden. Jännitä vatsalihakset, nosta pää ja olkapäät irti lattiasta. Nosta myös kädet irti lattiasta.

Jos liike tuntuu helpolta, suorista jalat. Jos liike on vieläkin liian helppo, nosta kädet suoriksi pään päälle. Pidä asento; kuvittele, että olet banaanin muotoinen.

Unohda jo tämä: Ylätaljaveto niskan taakse

Liikkeessä ylätaljan tanko vedetään niskan taakse. Veto saattaa viedä olkanivelet ja selkärangan yläosan hankalaan asentoon.

Kokeile sen sijaan tätä: Vedä ylätaljan tanko eteen. Istu laitteeseen ja tartu tankoon hieman olkapäiden leveyttä leveämmällä otteella. Vedä tanko alas rinnallesi, pidä ja palauta. Älä liikuta ylävartaloasi.

Unohda jo tämä: Painotangon kierto olkapäillä

Painotangon asettaminen olkapäille ja ylävartalon kiertäminen edestakaisin on ollut keino vinojen vatsalihasten aktivoimiseen. Liikkeen haitat ylittävät hyödyt: hyvin painavan tangon heilutteleminen on sivullisille vaaraksi, ja lisäksi tanko voi vahingoittaa selkärankaa.

Kokeile sen sijaan tätä: Nosta painonnostotangon toinen pää käsiisi ja tue toinen pää lattialla nurkkaa vasten. Seiso olkapäiden levyisessä asennossa suorana. Nosta tanko ylös eteen, vie se hallitusti kädet suorana vasemmalle sivulle alas. Tuo tanko takaisin ylös. Toista liike oikealle puolelle.

***

0:45

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.