Naistenklinikan suuresta lääkevarkaudesta epäilty hoitaja vapautui tutkintavankeudesta

Helsingin Naistenklinikan suuresta lääkevarkaudesta epäilty 35-vuotias naishoitaja on päässyt vapaaksi tutkintavankeudesta. Vapaaksi pääsystä huolimatta häntä epäillään yhä törkeästä huumausainerikoksesta ja varkaudesta.

– Jutussa ei ole enää sotkemisvaaraa, joten meillä ei ollut perusteita pitää häntä enää vangittuna. Nainen on laskettu vapaaksi jo jonkin aikaa sitten, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Nikonen Helsingin poliisista kertoo.

Alun perin jutussa oli syytteen nostamisen määräpäivä tänään, mutta sitä on siirretty pitemmälle, koska nainen ei ole enää vangittuna. Esitutkinta on yhä kesken.

– Tutkinta on edistynyt hyvin, mutta odottelemme vielä tiettyjä lausuntoja. Esitutkinta valmistuu todennäköisesti alkukevään aikana, Nikonen sanoo.

Poliisin mukaan naishoitaja on itse edesauttanut esitutkinnan etenemistä.

Tarkkailtiin ennen kiinniottoa

Nainen otettiin kiinni työpaikaltaan HUSin Naistenklinikalta Helsingissä 18. tammikuuta, ja hänet vangittiin lauantaina 22. tammikuuta. 

Ennen kiinniottoa naisen toimia oli seurattu jonkin aikaa. 

Nainen päästettiin vapaaksi tutkintavankeudesta helmikuun alussa.

Kotoa löytyi lääkkeitä

Naishoitajan epäillään vieneen työpaikaltaan HUSin Naistenklinikalta tuhansia ampulleja erittäin voimakkaita, huumausaineiksi luokiteltavia kipulääkkeitä.

Epäillyn hallusta ja kotoa löydettiin lukuisia ampulleja fentanyyliä ja oxynormia.

– Epäilemme, että hoitaja on vienyt lääkkeitä säännöllisesti viime heinäkuusta alkaen. Tämänhetkisen arvion mukaan fentanyyliä ja oxynormia on viety tuhansia ampulleja, Nikonen kertoi aiemmin.

Lue myös:

    Uusimmat