Mainos

Näistä kohdista saat miehen orgasmiin

Miehen seksuaalisuus on yleisesti ottaen hyvin penisvoittoinen. Penis ei kuitenkaan ole ainoa herkkä kohta miehessä. Vihdoista viimein on tehty tutkimus, jossa on selvitetty miehen orgasmin kannalta tärkeimmät erogeeniset alueet.

Miehen seksuaalisuudessa on keskitytty pääasiassa erektiohäiriöihin, erektiomekanismiin, peniksen kokoon, ejakulaatiomekanismiin ja miehen kiihottumiseen. Miehen orgasmin tutkiminen ja siihen liittyvät asiat ovat sen sijaan jääneet toissijaiseksi. Edelleenkin suurimmassa osassa seksuaalisuutta käsittelevässä kirjallisuudessa mainitaan erheellisesti, että ejakulaatio kuuluu osana miehen orgasmiin.

Tämän vuoksi pääosa ihmisistä uskoo, että miehen ejakulaatio on merkki miehen orgasmista. Tosiasiassa ejakulaatio ja orgasmi ovat kaksi täysin erillistä asiaa.

Koska penistä on pidetty miehen orgasmin kannalta oleellisena elimenä, ei ole nähty tarpeelliseksi tutkia, löytyykö miehestä kenties muitakin kohtia, josta orgasmi voidaan saada aikaiseksi. Nyt tuo puute on onneksi vihdoin korjattu. Columbian yliopiston tutkijat Justine Schoberin johdolla nimittäin selvittivät 81 seksuaalisesti aktiivisen 22–57-vuotiaan miehen erogeeniset alueet. Myös genitaalialueen herkimmät kohdat kartoitettiin.

Peniksen herkin kohta on…

Tutkimuksessa tuli jälleen kerran esille se seikka, että itsetyydytys ei tunnu niin nautittavalle kuin jos nainen/toinen mies stimuloi penistä. Voidaan siis vihdoin unohtaa se klisee, että itsetyydytys korvaa kumppanin kanssa harrastetun seksin.

Tutkimuksessa tuli myös hyvin ilmi, että penis ei suinkaan ole joka kohdasta yhtä tuntoherkkä. Oheisesta taulukosta selviää miesten genitaalialueiden herkkyys:

KohtaHerkkyys

Terskan alapinta 4,12

Peniksen varren alapinta 4,08

Terskan yläpinta 3,76

Terskan sivupinnat 3,61

Peniksen sivupinnat 3,60

Peniksen varren yläpinta 3,35

Välilihan ja peräaukon välinen ihoalue 2,90

Välilihan takaosa 2,87

Välilihan etuosa 2,83

Peräaukon ympärys 1,94Kuten voimme havaita, terskan ja peniksen alapinnat ovat miehellä kaikkein herkintä aluetta. Tämä on ymmärrettävää, koska yhdynnässä penikseen kohdistuu kaikkein suurin kitka juuri noille alueille. Eli yhdyntä tuottaa optimaalisen stimulaation peniksen herkimpiin kohtiin.

Emättimessä vastaavasti on uusien tutkimusten mukaan eniten isoja hermopääteitä emättimen selänpuoleisella alueella. Emättimen selänpuoleinen pinta on siis tuntoherkempi kuin vatsanpuoleinen pinta eli aivan toisin kuin tähän asti on luultu. Tämä on sikäli järkeenkäypää, koska esi-isämme ovat vuosituhansien ajan paritelleet niin sanotussa koira-asennossa.

Kyseisessä asennossa terska stimuloi enimmäkseen juuri emättimen selänpuoleista pintaa. Miehen ja naisen sukuelinten herkimpiin kuuluvat hermopäätteet sijaitsevat siis paikoissa, joissa ne saavat perinteisessä yhdynnässä mahdollisimman paljon stimulaatiota. Yhdynnän perimmäisenä tarkoituksena ei siis ole pelkästään jälkeläisten hankkiminen vaan yhtälailla myös nautinnon tuottaminen.

Koira-asento oli aikoinaan yleisin yhdyntäasento sen vuoksi, että se salli mahdollisten petojen tarkkailun sekä tarvittaessa nopean pakenemisen paikalta. Lähetyssaarnaaja-asento yleistyi oikeastaan vasta kristinuskon myötä. Koira-asentoa pidettiin liian eläimellisenä, ja samalla kuin lähetyssaarnaajat käännyttivät pakanoita ”oikeaan” uskoon, he käännyttivät heidät myös ”oikeaan” yhdyntäasentoon. Tästä asennon nimikin juontaa juurensa.

Orgasmin voimakkuus

Columbian yliopistossa suoritetun tutkimuksen perusteella miehen orgasmin ja nautinnon intensiteetissä on eroa, riippuen siitä, mistä kohtaa genitaalialuetta stimulaatiota tuotetaan. Ohessa tiedot noista alueista:

Kohta Orgasmin voimakkuus

Terskan alapinta 3,97

Peniksen varren alapinta 3,83

Terskan sivupinnat 3,49

Terskan yläpinta 3,42

Peniksen sivupinnat 3,37

Peniksen varren yläpinta 3,18

Välilihan etuosa 2,31

Välilihan takaosa 2,14

Peräaukon ympärystä 1,43

Orgasmin syntymistä avustavia erogeenisiä alueita

Terskan ja peniksen alapinta ovat ehdottomasti miehen orgasmin ja seksuaalisen nautinnon kannalta tärkeimmät alueet. Erittäin merkityksellinen on esinahan side. Mikäli mies ympärileikataan ja operaation yhteydessä side poistetaan, menettää mies tärkeän seksuaalista nautintoa tuottavan alueen. Rituaaliympärileikkauksista tulisikin päästä eroon myös miesten kohdalla. Tämä vain sivuhuomautuksena suomalaisten päättäjien suuntaan.

Seuraavassa taulukossa ovat merkittyinä erogeeniset alueet, joiden stimulaation kautta voidaan lisätä miehen kiihottuneisuuden tilaa ja jopa aikaansaada orgasmi:

KohtaNautinnon suuruus

Väliliha 2,73

Korvat 2,53

Välilihan ja peräaukon välinen ihoalue 2,52

Niska 2,48

Nännit 2,11

Pakarat 1,84

Peräaukon ympärillä oleva ihoalue 1,53

Peräaukon sisäpinta 1,31

Ranteet 1,22

Kainalot 1,13

Ainakin itseni yllätti se, että korvat sijoittuvat tuntoherkkyysasteikolla noin korkealle sijalle. Meiju Suvas ei siis aivan turhaan pyytänyt puremaan korvaan. Pienoinen yllätys on myös se, että niskan tuntoherkkyys päihittää nännit. Oli miten oli, niin kumppanin kannattaa ehdottomasti hyväillä miestä muualtakin kuin peniksestä. Näin miehen saama seksuaalinen nautinto voi moninkertaistua.

Kari Heusala

Lähde:

Self-ratings of genital anatomy, sexual sensitivity and function in men using the ‘Self-Assessment of Genital Anatomy and Sexual Function, Male’ questionnaire. BJUI (Article in Press)

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.