Mainos

Näissä kolmessa asiassa Romney tyri

Yhdysvaltaismedia on analysoinut syitä sille, miksi republikaaniehdokas Mitt Romney lopulta hävisi niinkin selvästi presidentinvaalit. Tässä kolme eniten esiin nostettua perustelua Romneyn vaalitappiolle

1. Republikaaniehdokas Mitt Romneyn vaalikampanja perustui lähes kokonaan äänestäjille osoitetulle kysymykselle: "Onko asianne nyt paremmin kuin neljä vuotta sitten?" Tällä kysymyksellä hän halusi käytännössä kääntää presidentinvaalit kansanäänestykseksi siitä, miten Barack Obama on onnistunut hoitamaan Yhdysvaltain vaikeuksissa olevaa taloutta. Romneyn menetelmä ei toiminut.

Useiden asiantuntijoiden mukaan Obaman onnistui kääntää vaalikamppailu edukseen ennen kaikkea antamalla äänestäjille mahdollisuus valita kahden ehdokkaan välillä, joista toinen ymmärsi kansalaisia ja heidän huoliaan ja toinen puolestaan ei.

2. Republikaanien suurimpana haasteena on ollut saada Yhdysvaltain latinoväestö taakseen. Tässä puolue on epäonnistunut täysin. Washington Post -lehden mukaan Obama sai lähes 70 prosenttia kaikkien latinojen äänistä, kun Romney keräsi niistä vain vajaat 30 prosenttia.

3. Mitt Romney jäi äänestäjille hyvin etäiseksi henkilöksi. Moni koki Romneyn tavallisista amerikkalaisista vieraantuneeksi elitistimiljonääriksi. Muun muassa median julkaisemissa uutiskuvissa Romney harvemmin esiintyy kansan parissa - toisin kuin Obama.

Lähteet: Washington Post, CNN, New York Times, La Times

(MTV3)

Katso Päivi Sinisalon juttu (Seitsemän uutiset 7.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.