Naisia ja lapsia tappanut Kyproksen sarjamurhaaja yhä pidätettynä – nuorin uhreista vasta 6-vuotias tyttö

1:33
MTV Uutiset Live käsittelee Kyproksen sarjamurhaajaa lähetyksessään

Kyproksen poliisi on joutunut kovan kritiikin kohteeksi liittyen useita siirtolaisnaisia tappaneen sarjamurhaajaan jahtaamiseen. Syytösten mukaan poliisi toimi leväperäisesti, kun vierastyöläisten katoamisesta tehtiin ilmoitus.

Sarjamurhaajan epäillään surmanneen seitsemän naista ja tyttöä. Nuorimman uhrin uskotaan olevan vain 6–vuotias.

Kyproksen poliisi on jatkanut epäillyn sarjamurhaajan, 35 –vuotiaan kansalliskaartin kapteenin, pidätystä reilulla viikolla. Kapteeni on tunnustanut tappaneensa seitsemän naista ja tyttöä.

Murhaepäilty oli lauantaina kuultavana, mutta hänen nimeään ei ole vielä julkaistu, koska virallista syytettä ei ole nostettu.

Shokki lomasaarella

Kyproslaisia tapaus on järkyttänyt. Perjantaina presidentinlinnan eteen kokoontui satoja ihmisiä mukanaan kylttejä, joissa oli kadonneiden naisten nimiä.

Mielenosoittajat syyttivät viranomaisia seksistisiksi ja rasistisiksi naistenvihaajiksi, koska kadonneet naiset olivat vierastyöläisiä.

Uhrin löytyminen avasi tutkinnan

Poliisi ryhtyi tutkimaan katoamisia vasta sen jälkeen, kun filippiiniläisen Mary Rose Tiburcion ruumis löytyi sattumalta hylätystä kaivoksesta.

Tiburcion ja hänen 6–vuotias tyttärensä olivat olleet kateissa liki vuoden.

Viranomaiset sanoivat aiemmin epäilleensä naisen lapsineen lähteneen Pohjois-Kyprokselle. Käytännössä se tarkoitti tutkinnan lopettamista, sillä Kyproksen pohjoisosa on Turkin hallussa.

Ruumislöytö johdatti poliisin nopeasti deittipalstalle, missä sarjamurhaaja saalisti naisia.

Tiburcion ja hänen tyttärensä tutkinta johti myös toisen ruumiin löytymiseen vain parinkymmenen kilometrin päässä pääkaupunki Nicosiasta.

Tulvaveden täyttämästä kaivoskuilusta löytyi niin ikään filippiiniläinen vierastyöläinen, 28 –vuotias Arian Palanas Lozano.

Murhaaja paljasti hautauspaikkoja

Viime torstaina epäilty kertoi poliisille neljästä muusta uhrista. Hän myös paljasti, minne naiset on haudattu.

Kolmas uhri, nepalilaisnainen, kaivettiin esiin armeijan ampumaradalta.

Viranomaiset uskovat myös, että syyskuussa 2016 kadonneet romanialaiset, äiti ja 8-vuotias tytär, sekä joulukuussa 2017 kadonnut 31–vuotias filippiiniläisnainen joutuivat sarjamurhaajan kynsiin.

Vielä kateissa olevia ruumiita etsitään nyt tekojärvestä ja kaivoskuiluista. Kyprokselle on saapunut brittiviranomaisia auttamaan etsinnöissä.

Vuoden 1990 jälkeen Kyproksella on kadonnut 80 ihmistä, joiden kohtalosta ei ole saatu tietoja.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja