Naiset maksavat miehiä vähemmän autovakuutuksista: Syy saattaa yllättää – ainakin miehet

1:12

Naiset maksavat autovakuutuksista vähemmän, koska he ovat parempia autoilijoita kuin miehet. Kyllä, vasten kaikkia stereotypioita ja miesten mielipiteitä – naiset todella ovat turvallisempia kuskeja, kertoo LADbible.

Confused.com-sivusto on kerännyt dataa Britannian autoilijoista ja siitä, miten esimerkiksi vakuutusmaksut ja ylipäätään tieonnettomuudet jakautuvat sukupuolten kesken.

Pääkuvan video: Nainen selvisi pelottavasta turmasta  salama iski suoraan autoon.

Tilastot kertovat naisten paremmuudesta

Britannian autoilijoista 53 prosenttia on miehiä ja 47 prosenttia naisia, eli kummatkin sukupuolet ovat melko tasaisesti edustettuina. Tielain rikkojista kuitenkin 79 prosenttia on miehiä ja vain 21 prosenttia naisia.

Miehet siis päätyvät naisia useammin liikenneonnettomuuksiin ja rikkovat muutenkin lakia. Tämä selittää osaksi sitä, miksi naisten vakuutusmaksut ovat alhaisempia.

Miehet myös tekivät merkittävästi enemmän vahingonkorvausvaatimuksia: 65 prosenttia korvausvaatimuksista oli miesten tekemiä. Haetut korvaukset olivat myös korkeampia kuin naisten hakemat, mikä saattaa osaltaan selittyä sillä, että miehet ajavat usein kalliimmilla autoilla kuin naiset.

Jos jossain jaetaan siis palkintopystejä parhaille arjen autoilijoille, ne tulisi ojentaakin naisten suuntaan.

Lähde: LADbible

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja