Naisen tilitys: "Olen 22-vuotias, miksi minulla on keski-iän kriisi?"

Onko nuoruus elämän parasta aikaa? Entä löytyykö aikuisuudelle ohjekirjaa?

Yara Zayas kirjoittaa Mtv.com-sivustolla, ettei tunne oloaan 22-vuotiaaksi.

– Kun kasvamme, kaikki ympärillämme paasaavat, että nuoruusvuosiemme on tarkoitus olla elämämme parasta aikaa. Miten meidän odotetaan nauttivan elämästä, kun aikamme kuluu siihen, että stressaamme rahasta, koulusta ja ihmissuhteista?

– Sen sijaan, että eläisimme elämämme parasta aikaa, nämä tärkeät hetket vietetään nopealla tahdilla ilman tilaa hengittää. Paineet vain kasvavat, kunnes yksi päivä räjähdät, nainen kirjoittaa.

Zayas toteaa, että joskus täytyy vain pysähtyä. Herää kysymys, tekeekö jotakin väärin. Onko edes olemassa oikeaa vastausta siitä, millainen elämän kuuluisi olla?

"Teknisesti ottaen olemme aikuisia"

Naisen mukaan yhteiskunnassa vallitsee käsitys, että nuoret tietävät heti, mitä haluavat opiskella ja millaista urapolkua kulkea.

– Miten voisimme tietää, kun meitä voi juuri ja juuri pitää aikuisina? Teknisesti ottaen olemme aikuisia, mutta henkisesti emme niinkään.

Hän kirjoittaa, että oikeastaan nuorilla ei ole mitään hajua, mitä tehdä. Tämän takia he pakenevat ongelmiaan Netflixiin ja katsovat sieltä jonkun muun ongelmia – tai näin hän itse tekee.

Nainen myös kirjoittaa, että kun valmistuu korkeakoulusta ei edes ole varmuutta siitä, että töitä löytää.

– Tämä tarkoittaa, että käytämme lukuisia tunteja ja tingimme yöunista sellaisen uran takia, jota emme välttämättä ikinä pääse aloittamaan. Jos saat työtarjouksen valmistuessasi, voit pitää itseäsi onnekkaana.

Unenpuutteella voi olla kohtalokkaita seurauksia, ja opiskelijat kuitenkin usein joutuvat valvomaan öisin valmistautuessaan tentteihin. Huolta aiheuttaa myös raha.

– Monet sanovat, että ei tarvitse rahaa ollakseen onnellinen, mutta ainakin minä olisin paljon onnellisempi, jos minulla olisi tarpeeksi rahaa elättää itseni.

– Vaikka meistä tuntuu, että maailma ympärillä romahtaa, emmekä pysty hengittämään, yritän selittää itselleni, että tämä on osa isompaa kuvaa. Pääsemme lopulta sinne, minne haluammekin.

– Ensin elämä koettelee, mutta siitä on vain selvittävä, Zayas päättää.

Milloin elit elämäsi parasta aikaa? Seniorit kertovat videolla:

1:35

Lähde: MTV

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja