Mainos

Naisellinen asenne lähtee ihanista alusvaatteista

Alusvaatesuunnittelija Tyra Thermanin hyppysissä syntyy upeita, kotimaisia luksusluomuksia – joiden hintakaan ei päätä huimaa.

Helsinkiläisessä Punavuoren putiikissa riittää hypisteltävää: tangot notkuvat näyttäviä, mustasta silkistä tehtyjä yöasuja, herkullisenpunaisia braletteja, sukkanauhavöitä ja monin verroin muuta ihanaa.

Asut kuuluvat Tyra Thermanin parisen vuotta sitten perustamaan Miranda Lingerie -mallistoon.

Kööpenhaminasta ja Lontoosta oppinsa hakenut nuori nainen työskenteli vuoden 2007 syksyllä pienessä lontoolaisessa alusvaatefirmassa, kun ajatus oman merkin perustamisesta alkoi kehittyä.

– Sitten tein liiketoimintasuunnitelman ja ensimmäisen mallistoni. Jo siinä oli mukana korkeavyötäröiset pikkuhousut, jotka ovat kulkeneet kaikissa mallistoissani, vähän muunneltuna tosin, Tyra kertoo.

Tällä hetkellä nainen tekee itse jokaisen Miranda Lingerien vaatekappaleen alusta loppuun asti.

Hyvä istuvuus tärkeintä

Tyra Therman haluaa tehdä alusvaatteita, joita hän itsekin käyttäisi.

– Esimerkiksi stringit ovat vaate, jota en itse käytä, vaikka ajattelinkin aikoinani ottaa stringit mukaan mallistoon. Sitten taas erilaiset babydoll-asut ovat olleet kaikissa mallistoissani. Kun suunnittelen uutta tuotetta, mietin, mitä ihmiset ovat kyselleet, mitä itse käyttäisin ja millaisia alusasuja haluaisin kokeilla.

Alusvaatteen a ja o on hyvä istuvuus. Tyra testauttaa uusia tuotteitaan ystävillään, ja kokeilee niitä tietysti itse.

– Se on hyvä keino saada palautetta ja suuntaa siitä, toimiiko kyseinen vaate oikeasti. Ja mitä korjauksia tai vahvistuksia siihen pitää tehdä, jotta tuotteen voi laittaa myyntiin. Joistakin asuista saatan tehdä helposti kymmenenkin protoa, ennen kuin lopputulos on täydellinen, hän kertoo.

Miranda Lingerien asuissa on käytetty paljon silkkiä, silkkielastaania sekä power mesh -verkkokangasta.

– Ne ovat yksinkertaisesti materiaaleja, jotka tuntuvat ihoa vasten kaikkein miellyttävimmiltä. Silkki on aivan ehdoton, se sekä hengittää että lämmittää.

Tyra Thermanin mukaan hyvä alusvaate piristää käyttäjänsä päivää ja saa olon tuntumaan upealta.

– Kun katsoo aamulla peiliin ja ajattelee, että jes, mä näytän hyvältä näissä alusvaatteissa, voi ajatella, että asu on osunut nappiin. Alusvaatteiden on oltava lisäksi sellaisia, ettei niitä tunne muiden vaatteiden alta, Tyra opastaa.

Naisellisuus ei hänen mielestään tarkoita samaa kuin yliampuvat pinkit pitsihepenet.

– Ennemminkin naisellinen olo tulee siitä, kun on jotain ihanaa päällä. Sellaista, joka itsestä tuntuu hyvältä.

Tangoa ja burleskia

Miranda Lingerien talvimallisto kulkee nimellä Tango Finlandia. Malliston on ammentanut innoituksensa kirjaimellisesti suomalaisen tangon suurista tunteista: melankoliasta, rakkaudesta, pimeistä illoista ja intohimosta.

Tyra on suosinut mallistossaan mustaa sekä kermanvaaleaa.

– Olen itse aika huono käyttämään värejä, musta on helpoin väri ja oma suosikkini.

Mallistoon kuuluu myös miesten alushousuja. Moni mies, joka putiikissa on pyörähtänyt, on alkuun pudistellut päätään housuille.

– Sitten, kun ostopäätös on tehty, samat miehet lähettävät minulle palautetta, että onpa mahtavan tuntuiset ja hyvät housut, Tyra Therman naurahtaa.

Tangomalliston vastapainona on puolestaan Candy Collection, joka räiskyy punaisen eri sävyissä yhdessä mustan silkkielastaanin kanssa. Ja mallistoon kuuluvat ehdottomasti sukkanauhat!

– Asut ovat saaneet vaikutteita burleskiskenestä, on glamouria, pin-up -henkisyyttä ja ehkä myös sellaista Moulin Rouge -henkeä, Tyra kertoo, ja vinkkaa sukkanauhakauden jatkuvan keväälläkin, tosin hieman kevyempien ja raikkaampien värien siivittämänä.

Alusasu rakastaa käsinpesua

Siinä, missä ranskatar ostaa vuodessa kymmenet rintaliivit, suomalainen nainen sijoittaa kaksiin liiveihin. Mistä moinen mahtaa johtua?

– Meillä on todella vahva kirpputori- ja kierrätyskulttuuri, siinä mielessä suomalainen on luonteeltaan aika maanläheinen. Olemme hieman kehnoja hemmottelemaan itseämme, Tyra pohtii.

Miranda Lingerien asut ovat selkeästi luksustuotteita ja kotimaista designia. Tyra on kuitenkin kehittänyt tuotantoprosessin sen verran pitkälle, että alusvaatteen hintataso on mahdollisimman kukkaroystävällinen: huippumukavat, korkealla vyötäröllä varustetut pikkuhousut maksavat 56 euroa, Candy-malliston rintaliivit 52 euroa.

Itsekin kestävän kehityksen nimeen vannova nainen haluaa säilyttää Miranda Lingerien materiaalihankinnat Euroopan rajojen sisäpuolella, ja tuotannon mahdollisimman pitkälle Suomessa.

– On vain tyydyttävä siihen ajatukseen, ettei kaikkia kankaita ja kuminauhoja valmisteta Suomessa. Onneksi Euroopan sisällä on hyvä tarjonta.

Koska Tyra testauttaa alusasujaan ystävillään, hän saa suoraa palautetta yksityiskohdista, jotka eivät toimi. Testaamalla oppii tietämään, mikä kestää kulutusta.

– Jokainen yksityiskohta, lanka ja tikkaus on mietittävä läpi, koska alusasun on yksinkertaisesti kestettävä käyttöä.

Alusvaate on aina pestävä käsin, vaikka moni laittaa esimerkiksi kaarituelliset rintaliivit pesupussissa koneeseen.

– Käsinpesu on ehdoton juttu, alusvaatteita pitää rakastaa. Loppujen lopuksi käsin peseminen ei ole yhtään vaivalloista, kun asennoituu vaatteeseen niin, että sitä pitää hoitaa. Silloin asu kestääkin huomattavasti kauemmin.

Asuja itsevarmoille naisille

Tyra Therman kuvailee omaa tyyliään klassisen naiselliseksi. Alusasubrändeistä hän ihailee muun muassa La Perlan unelmankevyitä liivejä ja housuja sekä Viktor & Rolfin asuja.

Tyra on myös käynyt alusvaateliikkeessä, jollaista ei toista ole.

– Lontoolainen Coco De Mer on kokemus, jota suosittelen lämpimästi. Liike on oikeastaan erotiikkakauppa, siellä myydään siis muutakin kuin alusasuja. Tunnelma kaupassa on mahtava, kaikki siellä on jollain tapaa äärimmäisen kaunista.

Miranda Lingerien asut on Tyran mukaan tehty naiselle, joka on varma itsestään ja omasta naiseudestaan.

– Ajattelen mielelläni, että nainen, joka asujani käyttää, osaa nauttia elämästä. Hän on tietoinen siitä, että itsensä hemmottelu on sallittua ja suotavaa.

Kuka mahtaisi olla Tyran unelmien asiakas?

– Ehdottomasti todella näyttävä, naisellinen nainen, esimerkiksi Uma Thurman tai Meryl Streep.


Teksti: Piia Lavonen

Kuvat: Piia Lavonen ja Alejandro Lorenzo

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.