Nainen pudotti kameransa mereen vuonna 2015 – laite löysi kotiin huikean käänteen ansiosta: "Olen niin onnekas ja kiitollinen"

1:32

Oppilasjoukko löysi rannalta kameran, joka oli ajelehtinut merellä huikeat kaksi vuotta. Omistaja löytyi Facebookin avulla.

Yllä olevan videon lapset keksivät huikean tavan tuulilasin puhdistamiseen!

Taiwanilaiskoulun oppilaat tekivät jännittävän löydön siivotessaan paikallista rantaa maaliskuussa 2018. Oppilasjoukko löysi rannalta kameran, joka oli ajelehtinut merellä huikeat kaksi vuotta, kertoo Asahi–sivusto.

"On ällistyttävää, että kamera saapui tänne"

Kamera oli matkustanut 200 kilometrin matkan, ja kaikkien yllätykseksi se oli edelleen toimiva, vaikkakin matkastaan hieman kärsinyt: sen vedenkestävä kansi oli merenelävien peitossa.

– On ällistyttävää, että kamera saapui tänne, ja että sen kuvat oat turvassa, mutta vielä uskomattomampaa on, että sen japanilainen omistaja löytyi nopeasti netistä, kertoo luokanopettaja Park Lee, 45.

Omistaja on japanilainen yliopisto-opiskelija, joka saa nyt kauan sitten kadottamansa kameran takaisin.

Julkaisu keräsi kymmenien tuhansien ihmisten huomion,

Kameran löydettyään oppilaat tarkistivat kuvat, joita oli noin tuhat. He julkaisivat Facebookissa valikoituja otoksia kaupungista, joka vaikutti olevan noin 250 kilometrin päässä olevalla japanilaissaarella, sekä vedenalaisista maisemista ja sukeltajista. Teksti kuvien ohessa käännettiin myös japaniksi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Julkaisu keräsi kymmenien tuhansien ihmisten huomion, ja jo seuraavana päivänä tieto siitä kantautui kameran omistajan Serina Tsubakiharan korviin.

Omistaja kiittää kaikkia ystävällisyydestä

Tsubakihara kadotti kameran matkallaan vuonna 2015: hän oli ystävineen ollut sukeltamassa, kun kamera oli lipsahtanut hänen kädestään ja kellunut pois.

– Menen kesäkuussa vierailemaan Taiwanissa, haen kameran ja kiitän heitä, Tsubakihara vakuutti.

Hän kiitti Leetä ja oppilaita sekä kaikkia kameran löytymisessä auttaneita kauniisti myös Facebookissa.

– Olen niin onnekas ja kiitollinen siitä, että olen saanut tämän kauniin kokemuksen kautta tuntea ihmisten hyvyyden, Tsubakihara kirjoitti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja