Nainen löytyi hypotermiaan kuolleena suihkusta Vantaalla – avopuoliso vangittu taposta epäiltynä

Naisen kuolinsyy oli alustavien tietojen mukaan hypotermia, kertoo tutkinnanjohtaja. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi miehen taposta epäiltynä.

Poliisi epäilee vantaalaismiestä henkirikoksesta, koska hänen avovaimonsa löytyi suihkusta kuolleena ja kylmettyneenä.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi tiistaina 44-vuotiaan miehen todennäköisin syin taposta epäiltynä. Poliisi epäilee, että henkirikos tapahtui aiemmin heinäkuussa pariskunnan yhteisessä kodissa Vantaalla.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista kertoo, että alustavan oikeuslääketieteellisen selvityksen mukaan naisen kuolinsyy oli hypotermia.

–  Menehtyneen henkilön ruumiinlämpötila oli varsin alhainen. Kylmä suihku on mahdollisesti ollut päällä hyvin pitkään. Ruumiinlämpötila on laskenut alle 20 asteen, Tyynelä sanoo.

Terveen ihmisen kehon lämpötila on Duodecimin terveyskirjaston mukaan keskimäärin 37 astetta.

Epäilty soitti hätäkeskukseen itse

Poliisin mukaan epäilty soitti heinäkuun 9. päivänä hätäkeskukseen ja kertoi, että hänen puolisonsa löytyi suihkusta elottomana. Tyynelän mukaan poliisi epäilee henkirikoksen tapahtuneen edellispäivänä.

Epäilty vangittiin 12. heinäkuuta, tuolloin vielä törkeästä kuolemantuottamuksesta epäiltynä. Nyt epäilty rikosnimike muuttui tapoksi eli tahalliseksi henkirikokseksi.

Tyynelän mukaan taustalla on ollut myös väkivaltaa, mutta hän ei toistaiseksi tarkenna, millaista. Hänen mukaansa tieto naisen kuolinsyystä on vasta alustava, ja se voi vielä muuttua esitutkinnan edetessä.

–  Selvittelemme sitä, mikä oikea kuolinsyy on ja miten tapahtumaketju on edennyt, hän kertoo.

Epäiltyä itseään on kuultu Tyynelän mukaan tutkinnassa muutamia kertoja.

Lue myös:

    Uusimmat