Nainen ei saanut vuokrahuonetta kimppakämpästä "väärän" horoskooppimerkkinsä vuoksi: "Kuulostaa siltä, että hän pelastui täpärästi"

Vuokralle vai omaan? Nämä asiat vaikuttavat asumispäätökseen 13:53
Vuokralle vai omaan kotiin? Videolla pohditaan asumismuotojen eri puolia

Vuokra-asunnon saaminen voi toisinaan olla melkoista tuuripeliä. Christine-nimiselle henkilölle kimppakämpän ovet eivät auenneet väärän horoskooppimerkin takia.

Riley Owen jakoi vuokranantajan oudon viestin Twitterissä. Riley ei saanut viestiä itse, mutta halusi jakaa sen ihmetelläkseen vuokramarkkinoiden "holtittomuutta".

"Pääasiallinen tavoitteemme on pitää kaikki tasa-arvoisena..."

Viestissään vuokranantaja kertoo huolekseen, että Christine on horoskooppimerkiltään Kauris.

– Pääasiallinen tavoitteemme on pitää kaikki tasa-arvoisena niin, ettei kukaan "johda" talouttamme. Rakastan Kauriita, mutta en usko, että voisin elää yhden kanssa, vuokraaja kertoo.

Asunnossa asuu Neitsyt- ja Kaksoset-horoskooppimerkin omaavia ihmisiä, ja vuokranantajan mukaan nämä "pehmeät ja vaihtelevaiset" merkit saavat elää "vapaina" ilman Kaurista.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

"Kuulostaa siltä, että hän pelastui täpärästi"

Rileyn mukaan joku Portlandin alueen seksuaalivähemmistöille suunnatussa asuntoryhmässä sai kyseisen viestin tiedusteltuaan vapaata vuokrahuonetta. Sama viesti on keskustelijoiden mukaan kiertänyt muissakin asuntoryhmissä.

Moni ihmettelee, miten vuokranantaja "ylläpitää tasa-arvoa" kohtelemalla eri horoskooppimerkkejä epätasa-arvoisesti.

– Sanoisin, että tämä on laitonta, mitä se hyvinkin voi olla, mutta rehellisyyden nimissä kuulostaa siltä, että hän pelastui täpärästi, Twitter-käyttäjä Bill Wendling toteaa.

– Voitteko kuvitella, että yrittäisitte puhua rakentavasti asunnon ongelmista jonkun tällaisen kanssa, nimimerkki Sekhet Bast Ra sanoo.

– Vau, minun täytyy käyttää tällaista vastausta useammin.
Puhelinmyyjä: "Teettekö tilauksen?"
Minä: "Mikä on syntymäpäiväsi?"
Myyjä: "Tammikuun 18."
Minä: "En tee bisnestä Kauriiden kanssa, hyvää päivänjatkoa", Tim Myers vitsailee.

Ei välttämättä syrjintää?

The Guardianin haastattelema Jesse oli myös joutunut keskustelemaan horoskooppimerkistään asuntoa hakiessaan, eikä lopulta saanut asuntoa.

– En voi tietää, oliko kieltäytymisen syynä horoskooppimerkkini, mutta tuntui oudolta, että sitä kysyttiin. Tässä tilanteessa ajattelen, että jos merkilläni on sinulle noin paljon väliä, ehkä on parempi, ettemme asu yhdessä, Jesse kommentoi.

Yhdysvaltain liittovaltion lain puutteissa horoskooppimerkin valinnan väittäminen syrjinnäksi on kuitenkin hataralla pohjalla, koska syrjintä on kielletty esimerkiksi rodun ja uskonnon perusteella, eikä horoskooppimerkki kuulu näihin kategorioihin.

Kaliforniassa "mielivaltainen syrjintä" on kielletty

Guardianin mukaan asunnon evääminen horoskooppimerkin perustella voisi olla laitonta ainakin Kaliforniassa, missä on voimassa Unruh Civil Rights Act. Sen mukaan "kaikenlainen mielivaltainen, tahallinen syrjintä" on kielletty.

–Tämä (horoskooppimerkki) ei ole laillinen syy olla antamatta jollekulle asuntoa. Sillä ei ole mitään tekemistä ihmisen vuokranmaksukyvyn kanssa tai sen kanssa, onko hän hyvä vuokralainen, asumisjärjestö Fair Housing Advocates of Northern Californian edustaja toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat