Mainos

Näin vaihdat autosi renkaat

Renkaiden vaihtaminen ei ole rakettitiedettä, mutta riskejä siihen liittyy. Palkintona on kuitenkin säästyneitä euroja sillä rengasliikkeet laskuttavat työstä jopa useita kymppejä.

Auton pohjaa voi vaurioittaa, jos auton nostaa tunkin varaan väärästä kohdasta. Auton pitää olla myös tasaisella ja kovalla alustalla, muuten tunkki saattaa kaatua pahoin seurauksin. Auton tunkkia ei myöskään kannata käyttää, vaan hankkia niin sanottu hallitunkki.

Ennen kuin auton nostaa tunkin varaan, tulee renkaan pultteja avata hieman, mutta ei siis kokonaan auki. Pultit kannattaa avata ristikkäisjärjestyksessä. Kun pultit on löysätty, voi auton nostaa tunkin varaan.

Kun rengas on kokonaan ilmassa, voi pultit irrottaa ja laittaa tilalle tulevan renkaan paikalle. Renkaan pyörimissuunta tulee tarkistaa ennen kuin se laittaa paikalleen. Kun rengas on asetettu paikoilleen, voi pultit kiristää siten, ettei rengas enää niin sanotusti hölsky.

Kiristämisessä on tärkeää, että pultit kiristetään ristikkäisessä järjestyksessä. Tämän jälkeen auton voi laskea tunkin varasta maahan, jonka jälkeen pultit kiristetään sopivan kireiksi.

Tämän jälkeen pultit kannattaa vielä koekiristää. Renkaiden ilmapaine tulee myös tarkistaa.

Toinen vaihtoehto renkaiden vaihtamiselle on se, että ajaa auton korjaamolle ja maksaa ammattilaiselle rahaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.