Näin Tony Blair hehkuttaa Marinia

Sanna Marin ilmoitti eroavansa kansanedustajan tehtävistä 1:19
Katso myös: Sanna Marin ilmoitti eroavansa kansanedustajan tehtävistä

Britannian entinen pääministeri Tony Blair hehkuttaa Sanna Marinia rohkeaksi ja käytännölliseksi ihmiseksi, joka sopii Tony Blair Instituten strategiseksi neuvonantajaksi täydellisesti.

Sanna Marin kertoi tänään tiedotustilaisuudessa medialle, että hänen uusi tehtävänsä alkaa pikimmiten. Hän toivoi eduskunnan myöntävän hänelle eron.

Uudessa työssä Marinin pääasiallinen työtehtävä on eri maiden hallitusten ja johtajien neuvominen niissä politiikkakysymyksissä, jotka ovat hänelle tuttuja, kuten hyvä hallinto, teknologia, ilmasto tasa-arvo.

Tony Blair Institute for Global Change on kansainvälinen voittoa tavoittelematon organisaatio, joka neuvoo hallituksia ja poliittisia johtajia strategisissa politiikkalinjauksissa ja politiikan toimeenpanossa.

Instituutin kotipaikka on Lontoossa, ja se toimii yli 30 valtiossa. Marin sanoi, ettei ole tällä hetkellä muuttamassa pois Suomesta.

Tony Blair Institute: Olemme erittäin iloisia rekrytoinnista

Tony Blair Institute (TBI) kertoo nettisivuillaan olevansa ”erittäin iloinen” voidessaan ilmoittaa Suomen entisen pääministerin ja SDP:n puheenjohtajan tulevan sen neuvonantajaksi.

Marin tulee instituutin mukaan työskentelemään eri puolilla TBI-maita ja neuvomaan poliittisia johtajia heidän uudistusohjelmissaan.

– Marin on saavuttanut paljon, tiedotteessa todetaan.

– Hän on muun muassa asettanut yhden maailman kunnianhimoisimmista ilmastotavoitteista ja johtanut maansa liittymistä Natoon Venäjän Ukrainan hyökkäyksen jälkeen.

Instituutti huomauttaa vielä, että kyseessä on Naton historian nopein liittyminen.

– Tehtävämme on auttaa poliittisia johtajia ympäri maailmaa saamaan aikaan muutosta kansalaistensa hyväksi – ja Sanna Marin tietää tarkalleen, miten se tehdään, Tony Blair sanoo tiedotteen mukaan.

– Sanna Marin on rohkea ja käytännöllinen ihminen, hän ymmärtää teknologian roolin tehokkaamman ja kansalaislähtöisemmän valtion mahdollistajana. Lisäksi hän antaa kokemuksensa tehtävämme tueksi useammassa maassa eri puolilla maailmaa.

"Uudistusorientoitunut ja käytännöllinen johtaja"

Blair toteaa myös Marinin jakavan TBI:n ”edistykselliset arvot”.

– Hän on uudistusorientoitunut ja käytännöllinen johtaja, joka on jatkuvasti sitoutunut vaikuttamaan kansalaisiin.

– Hän ymmärtää, miten teknologia voi parantaa julkisten palvelujen tarjontaa ja tehdä niistä entistä merkityksellisempiä, helpommin saatavilla olevia ja tehokkaampia useammille ihmisille.

Lue myös:

    Uusimmat