Näin teet raikkaan arkimeikin

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia neuvoo muun muassa, miten syntyy raikas arkimeikki ja kuinka nudet huulet meikataan.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Nudet huulet meikillä

Huulieni oma väri ei ole kovin vaalea, enkä saa sen värisiä huulia kuin haluaisin. Jos haluaa nudet, oma tummempi väri puskee läpi. Yleensä haluan oranssisen punaiset, mutta kaikki oranssitkin värit alkavat päivän päätteeksi näyttää siniseen taipuvilta, koska huulten oma väri puskee läpi. Jos alle yrittää laittaa meikkivoidetta ja puuteria, ne paakkuuntuvat huuliin. Mikä avuksi?

Riian vastaus:

Kokeile nudehuulia punaamalla huulet hyvin vaalealla huultenrajauskynällä. Rajaa huulet ensin ja väritä sitten koko huulten pinta kynällä. Jos sävy ei ole tarpeeksi vaalea, voit vaalentaa sitä aavistuksen levittämällä päälle siveltimellä vaaleaa peitevoidetta. Viimeistele huulet värittömällä huulikiillolla.

Meikkivoide urheilevalle

Hei! Olen kohta 15-vuotias tyttö. Kaipaisin apua meikkivoiteen kanssa. Urheilen paljon, ja koulussakin minulla on liikuntaa useana päivänä. Mitä meikkivoidetta suosittelisit? Ihoni on herkkä, t-alueella muutamia finnejä. Urheillessa meikkivoide "kuoriutuu pois varsinkin nenän alueelta, ja iho on muutenkin hikinen. Miten saisin ihoni kauniiksi ennen seuraavaa oppituntia? Kiitos jo etukäteen!

Riian vastaus:

Moikka! Urheillessa olisi paras antaa ihon hengittää ja olla silloin ihan ilman meikkiä. Jos kuitenkin urheilet meikissä ja hikoilet, ei juurikaan kannata korjailla meikkipohjaa lisäämällä esim. puuteria pohjan päälle, koska meikistä tulee helposti paksun ja tunkkaisen näköinen. Näppyjäkin saattaa silloin tulla helposti.

Muuten suosittelen sinulle Nivean uutta Teint Delight -geelimeikkivoidetta. Se on kevyt, raikas ja luonnollinen. Sopii siis erinomaisesti herkälle ja nuorelle ihollesi. Testaa!

Apua kuivalle silmänympärysiholle

Olen 53-vuotias ja minulla on ollut isona ongelmana silmänympärysiho, joka on tosi kuiva ja välillä hilseileväkin. Muutenkin ihoni on tosi kuvan oloinen. En ole löytänyt sellaista voidetta, joka kosteuttaisi niin, ettei iho olisi kohta taas kuiva.

Syön terveellisesti ja lisäravinteena käytän Möllerin iholle tarkoitettuja luontaistuotteita. Stressi joka aika ajoin painaa on varmasti yksi syy ja vaikuttaa asiaan, mutta olen koettanut välttää sitä. Mikä siis avuksi??

Onko ihotautilääkäri ainoa joka voi minua auttaa tässä?

Riian vastaus:

Nivean Expert Lift Eye Care -silmänympärysvoide ravitsee aikuisen naisen silmänympärysihoa. Tuote kiinteyttää, kosteuttaa ja kohottaa. Se sopii myös erinomaisesti kuivalle iholle. Jos kotikonstit eivät auta, kannattaa ottaa yhteys kosmetologiin ja varata kasvohoidon yhteyteen lisänä silmänympärysiholle oma hoito. Kokeile ainakin ennen kuin turvaudut ihotautilääkäriin.

Raikas arkimeikki

Moi! Haluaisin vinkkejä raikkaan arkimeikin tekemiseen ja värien valintaan. Minulla on sinivihreät silmät ja värjäsin juuri hiukseni haalean ruskeiksi/punaisiksi. Kun meikkaan, kasvoni näyttävät värittömiltä ja valjuilta, vaikka meikkivoide on oikean värinen. Käytän poskipunaa päivittäin, mutta nykyinen sävy saa kasvoni näyttämään luonnottoman värisiltä. Toivottavasti autat, ja kiitos ihan loistavasta palstasta ja muistakin vinkeistä!

Riian vastaus:

Kokeile ihosi heleyttämiseen Nivean Stay Real Terra Powder -aurinkopuuteria. Kun olet tehnyt meikkipohjan, levitä aurinkopuuteria isolla siveltimellä kasvoille poskipunan tavoin. Poskipunaksi kannattaa kokeilla uutta Stay Real Blush by Chantal Thomass sävyä 05 Secret Rose.

Levitä poskipuna poskipäille tyttömäisesti. Saat arkimeikkiin kivaa raikkautta ja ihostasi tulee hehkuva ja heleä.

Luomiväri allergiselle

Hei! Ostin meikkirasian, jossa tuli paljon luomivärejä. Käytin luomivärejä pari päivää ja huomasin, että silmäluomeni olivat hieman turvonneet. Arvelin että olen allerginen luomiväreille. Meikkipaketti oli halpa, joten arvelin myös, että luomivärit olisivat huonoja.

Jos kumminkin olen niille allerginen, niin saako allergisille normaaleista meikkikaupoista minulle sopivia luomiväriä, joille en olisi allerginen?

Riian vastaus:

Jos olet allerginen jollekin kosmetiikan ainesosalle, sen selvittämiseen sinun pitää mennä allergiatesteihin. On muuten mahdotonta sanoa mille ainesosalle olet herkistynyt. Voit myös toki kokeilla toista merkkiä ensin. Nivean meikit sopivat useimmille herkkäsilmäisille, mutta vain testaamalla tiedät sopivatko ne juuri sinulle.

Mattapintainen ja kuulas iho

Hei! Miten saisin kasvojen ihon näyttämään mattapintaiselta ja kuulaalta? Minulla on hyvä ja pehmeä iho, mutta millä tuotteilla saisin sen näyttämään mattapintaisen kuulaalta, mutta ei liian puuteroidulta?

Riian vastaus:

Nivean Natural Matt Foundation jättää iholle todella mattaisen pinnan. Se ei kuivata ihoa, tasoittaa ihon epätasaisuuksia ja peittää luonnollisesti. Tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tuote! Puuteroi lopuksi meikkipohja Ideal Finish Powder öljyttömällä kivipuuterilla.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat