Näin suomalaiset reagoivat Sanna Marinista levinneisiin bilevideoihin: "Harkinta?"

0:32
Katso videolta: näin Sanna Marin kommentoi itse bilevideoita

Suomalaisten mielipiteet Sanna Marinin bilevideokohusta jakaantuvat kahtia sosiaalisessa mediassa.

Pääministeri Sanna Marinista leviää sosiaalisessa mediassa video, jossa hän juhlii useiden julkisuuden henkilöiden kanssa. Videolla tanssitaan muun muassa Antti Tuiskun musiikin tahdissa.

Marinin lisäksi videoilla näkyy useita julkisuudesta tunnettuja henkilöitä, kuten esimerkiksi valokuvaaja-vaikuttaja Janita Autio, juontaja Tinni Wikström, stylisti Vesa Silver, artisti Alma Miettinen siskonsa Anna Miettisen kanssa sekä SDP:n kansanedustaja Ilmari Nurminen.

Asia nousi esille laajalti keskiviikkoiltana 17. elokuuta. Torstaiaamuna 18. elokuuta suomalaiset kommentoivat Marinista leviäviä videoita ahkerasti sosiaalisessa mediassa, varsinkin Twitterissä. 

Mielipiteet asiasta ovat jakautuneet kahtia. Osa kommentoijista pitää hyvänä asiana sitä, että myös pääministeri osaa rentoutua. Useat kritisoivat sitä, että henkilökohtaiseksi tarkoitettu video on lähtenyt julkiseen levitykseen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Aamun ajatus Sanna Marinin videosta. Videolla näkyy riemua, humalaista uhoa, herkkyyttä, heittäytymistä. Video oli henkilökohtainen, sitä ei tarkoitettu minulle. Videon katselu teki minusta tirkistelijän, vähän kuin olisi vahingossa lukenut jonkun toisen päiväkirjaa. Not cool, kommentoi SDP:n entinen kansanedustaja ja nykyinen Liike Nytin kaupunginvaltuutettu Mikael Jungner

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Myös pääministerillä on oikeus vapaa-aikaan ja rentoutumiseen. Hienoa huomata, että pääministerimme osaa rentoutua ilolla. Nolo video ja nolo veto julkaista se. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Vaikka en ole Marinin kanssa aina samaa mieltä asioista, niin yksityisyyden hänelle suon. Niille, jotka videon levittivät sanon suomeksi: saatanan tunarit. Mistä teitä selkäänpuukottajia aina löytyy?

Toiset kommentoijista puolestaan kritisoivat ankarasti sekä hyvin kovasanaisesti videoita sekä niillä näkyvää toimintaa. Monet kritisoivat myös videoilla kuultuja mahdollisia viittauksia huumausaineisiin sekä ihmettelevät pääministerin harkintaa videoiden tapahtuma-aikaan. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– En ymmärrä, miten irti elämän realiteeteista pääministeri on, jos kuvittelee, että voi poseerata päihtyneenä 20 henkilön bileissä videoilla, jotka jaetaan 92 seuraajan Instatilillä ilman, että kukaan vuotaa niitä julkisuuteen. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– "Videossa puhutaan "jauhojengistä". Marin sanoo, ettei osaa kertoa, mitä se tarkoittaa. Hän ei ole tietoinen siitä, että kukaan olisi käyttänyt juhlissa huumeita". Marin voi puolestani bilettää, mutta asia muuttuu silloin, jos joku käytti bileissä huumeita. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Nyt Sanna Marin on harmissaan siitä, että videot on julkaistu? Hän katsoo kameraan, laulaa ja tanssii. Esiintyy videolle jota kuvaa henkilö, jolla yhteys Instatiliin, jota Marin itse seuraa. Tuo tili julkaisee videot sadalle seuraajalleen. Harkinta?

Sanna Marin astui torstaina median eteen Kuopiossa, jossa hän osallistuu SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokoukseen. Marin kertoi olevansa pahoillaan ja harmissaan siitä, että yksityiseksi tarkoitetut, yksityisasunnoissa kuvatut videot juhlimisesta ovat levinneet julkisuuteen. 

– Tuntuu pahalta, että näin on käynyt. 

Pääministerin mukaan kyseisissä juhlissa on käytetty alkoholia, ja hän olisi kertomansa mukaan itse juonut mietoja alkoholijuomia. Marinin mukaan tilaisuudessa ei käytetty huumausaineita, eikä hän olisi sellaisia siellä nähnyt. 

Yllä olevalla videolla Sanna Marin kommentoi bilevideoista syntynyttä kohua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja