Mainos

Näin sinua valvotaan - kameroita joka nurkalla

Kameravalvonta on yleistynyt viime vuosina. Pelkästään Helsingin keskustan alueella arvioidaan olevan tuhansia valvontakameroita.

- Helsingin keskustassa on tänä päivänä käytännössä mahdotonta kävellä joutumatta jonkun valvontakameran kuvaan, toteaa Poliisihallituksen valvonta- ja hälytystoimintayksikön poliisijohtaja Seppo Kolehmainen.

Hänen mukaansa runsas kameravalvonta on usein perusteltua.

- Kameravalvontaa käytetään rikosten ennaltaehkäisyyn ja myöskin rikosten, tapahtuneitten rikosten selvittämiseen. Että kyllä voi sanoa, että sillä on kyllä merkitystä poliisin työssä.

Poliisin lisäksi yksityiset turvayhtiöt huolehtivat yhä useammin kameravalvonnasta. Helsingissä valvonta voidaankin luokitella karkeasti kolmeen osaan.

Kaupungilla on 80 kameraa, jotka on sijoiteltu eri puolille Helsinkiä. Näitä valvoo poliisi. Lisäksi muun muassa virastoilla on omia kameroitaan, joiden valvonnasta vastaavat yksityiset vartiointiliikkeet.

Myös muilla julkisilla tahoilla on omaa valvontaa. Esimerkiksi VR vastaa lähiliikenneasemien valvonnasta yhdessä ykistyisen turvayhtiön kanssa.

Kolmantena ovat vielä puhtaasti yksityiset valvontakamerat, joita on muun muassa kauppakeskuksilla, kaupoilla ja taloyhtiöillä.

- Juuri nämä liikennepaikat, kauppakeskukset, terveyskeskukset ja tämän tyyppiset paikat, joissa lakisääteisesti voidaan käyttää yksityistä turvallisuuspalvelua, niin niissä kameravalvonnalla on iso merkitys ainakin, kun halutaan selvittää tapahtumia jälkikäteen, sanoo turvallisuusalan etujärjestön, Finnsecurityn toimitusjohtaja Jouko Laitinen.

Hän ei kuitenkin muistuttaa, ettei pelkillä kameroilla tehdä turvallista kaupunkia.

- Ei näitä kaupunkitilan turvallisuusasioita kameralla ratkaista. Kyllä ne lähtee yhdyskuntasuunnittelusta ja paikoista. Jos ihmiset saadaan viihtymään keskustassa, niin se on tärkein turvallisuuselementti.

Lähde: Kameravalvontaopas

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.