Näin säästät rahaa helposti, lue vinkit!

Joulu on juhlittu ja monen kukkarossa istuu seteleiden sijaan se kuuluisa matti. Listasimme vinkkejä, joiden avulla säästät rahaa, mutta pidät kuitenkin yllä samaa elintasoa kuin aikaisemminkin.

Älä maksa merkistä

Tiedätkö, miksi tunnetun merkin hammasharja on muutaman euron kalliimpi, kuin tuntemattoman? Se johtuu vain ja ainoastaan tuotteen merkistä, ei suinkaan siitä, että se olisi parempi hammasharja.

Älä osta tuotteita tavan vuoksi, vaan tarkasta jokaisen ostoksen kohdalla, josko hyllystä voisi löytyä samaa halvemmalla. Tämä ei tosin päde kaikkeen: esimerkiksi laadukkaat nahkakengät kestävät vuosia ja ovat siksi parempi ostos, kuin halpiskaupan tekonahkaiset versiot.

Pyri ostamaan laatua, mutta älä maksa turhasta.

Älä luovu arjen luksuksesta, vaan korvaa se

Arjen luksus tuo valoa kiireen keskelle: kampaamokäynnit, ravintolaillalliset ja teatteri ovat kaikki pieniä iloja, jotka auttavat jaksamaan.

Säästäessä niistä ei tarvitse luopua, mutta niille kannattaa etsiä vaihtoehtoja: Erilaisilta tarjoussivustoilta löytyy jatkuvasti kymmenien tai jopa satojen eurojen alennuksia hemmotteluun.

Myös jo pienestä luopuminen voi tuoda tuntuvaa säästöä kuukaudessa: Jos käytte ulkona syömässä vain kaksi kertaa kuussa viiden sijaan, on säästö huomattava.

Siirrä rahat säästötilillesi jo palkkapäivänä

Moni tekee säästämisessään sen virheen, että siirtää säästötilille rahaa vasta juuri ennen seuraavaa palkkapäivää. Kovinkaan monella ei nimittäin ole liikoja säästettävänä enää silloin, koska kaikki ylimääräinen on jo tuhlattu.

Siirrä tietty rahasumma säästötilillesi jo palkkapäivänä, jolloin osaat varautua pienempään käyttösummaan kuukauden ajaksi.

Shoppaile oikein

Shoppailu on mukavaa ja ostoksilla ollessamme altistumme helposti houkutuksille. Jos tiedostat rakastavasi kaupoissa kiertelyä, kannattaa sinun valita ostospaikkasi oikein.

Vieraile yritysten outlet-myymälöissä ja ajoita suuremmat hankintasi alennusmyynteihin: Joulun jälkeen ja heinäkuussa alennusmyynnit ovat parhaimmillaan. Älä tällöinkään sorru ostamaan tarpeetonta krääsää, vaan mieti jo etukäteen mitä etsit ja panosta siihen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja