Riikka Purra Jussi Halla-ahon vaikutuksesta poliittiseen uraansa: "Ihan itsenäisiä ihmisiä tässä ollaan"

Aiheuttaako joidenkin Perussuomalaisten kansanedustajien poliittinen kokemattomuus ylilyöntejä? Riikka Purra vastaa 1:02
Aiheuttaako joidenkin Perussuomalaisten kansanedustajien poliittinen kokemattomuus ylilyöntejä? Riikka Purra vastaa

Valtionvarainministeri Riikka Purra kertoo muun muassa poliittisesta urastaan Kesäterassi-ohjelmassa.

Valtionvarainministeri Riikka Purra (ps.) nähdään vieraana Kesäterassi-ohjelmassa tiistaina 1. elokuuta. Jaksossa nähtävä haastattelu on nauhoitettu 7. kesäkuuta, jolloin Purran 15 vuoden takaiset, riikka-nimimerkillä kirjoitetut rasistiset viestit Jussi Halla-ahon blogin vieraskirjassa eivät olleet nousseet esiin julkisuudessa.

Haastattelussa sivutaan sekä Purran yksityiselämää että hänen poliittista uraansa. Ohjelman juontaja Antero Mertaranta  muun muassa kysyy Purralta, missä vaiheessa tätä alkoivat kiinnostaa yhteiskunnalliset asiat.

Purran mukaan hänen on mahdotonta nimetä yhtä tiettyä hetkeä, jolloin ympäröivän maailman yhteiskunnalliset teemat alkoivat resonoida hänessä. Hän kertoo, että yhteiskunnallisista aiheista ja politiikasta puhuttiin jo hänen lapsuudenkodissaan, ja että hän alkoi esimerkiksi katsoa uutisia ja lukea sanomalehtiä jo hyvin nuorena.

Purran mukaan yksi ensimmäinen poliittinen teema, josta hän muistaa nuoruudessaan kiinnostuneensa, oli naisen asema yhteiskunnassa. Hieman myöhemmin hän koki kertomansa mukaan myös "voimakkaan ympäristöherätyksen".

Se oli yläasteella ja lukiossa varmasti tärkein poliittinen, yhteiskunnallinen ilmiö, jota sitten vielä yliopistossa opinnoissani pyrin kehittämään. Sitten aika nopeasti tuli myös muut yhteiskunnalliset ilmiöt, kuten siirtolaisuus, massamaahanmuutto ja erilaiset kulttuurin ja yhteiskuntien muut laajemmat muutokset, hän luettelee.

Mertaranta kysyy, millainen vaikutus Jussi Halla-aholla (ps.) on ollut Purran poliittiseen uraan. 

– Olemme ystäviä, se sanottakoon, että emme pelkästään työkavereita. Mutta totta kai (Halla-aho) oli ensimmäisiä, jotka sosiaalisessa mediassa uskalsivat ja kirjoittivat omalla nimellään monista asioista, jotka resonoivat tässä päivässäkin hyvin vahvasti ja ovat edelleen ajankohtaisia, osa jopa entistä enemmän. Totta kai tällä on ollut vaikutuksensa myös minuun, Purra toteaa. 

Hän kuitenkin lisää, ettei Halla-ahon vaikutusta hänen uraansa kannata liioitella.

– Ihan itsenäisiä ihmisiä tässä ollaan, hän sanoo.

Kesäterassi MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla maanantaista perjantaihin klo 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat