Näin puhdistuu oikukas rasvatahra

Rasvatahrojen poistaminen on haasteellista näppärillekin tahranpoistajille. Ne jumahtavat erityisesti kankaaseen tiukasti kiinni, jolloin niiden irrottamiseen voidaan tarvita monenlaisia konsteja.

Parhaiten rasvatahrat lähtevät, kun niitä maanittelee ensin astianpesuaineella. Hiero siis astianpesuainetta tahrakohtaan ja anna vaikuttaa yön yli. Voit kokeilla lyhyempääkin vaikutusaikaa, mutta pitkä vaikutusaika takaa usein parhaat tulokset. Hankaa aamulla astianpesuaine vesitipalla vaahtoavaksi ja huuhtele sitten pois ja pese kangas normaaliin tapaan korkeimmassa pesuohjeen sallimassa lämpötilassa. Astianpesuaine on tärkeää huuhdella kankaasta pois ennen pesua, sillä se vaahtoaa pesukoneessa runsaasti.

Jos astianpesuainekäsittely ei riitä, voit tehostaa vaikutusta lakkabensiinillä. Tämä ei kuitenkaan sovi herkille kankaille, joten testaa lakkabensiiniä ensin kankaan kääntöpuolelle tai saumaan huomaamattomaan kohtaan. Jos kangas ei vaurioidu, käsittele tahra ensin lakkabensiinillä ja toista sitten astianpesuainekäsittely kuten yllä neuvotaan.

Tuore rasvatahra voi myös lähteä maissijauhon, talkin tai ruokasoodan avulla. Sirottele näistä jotain tahran päälle ja hankaa hellästi. Silitä sen jälkeen kangas talouspaperin läpi. Paperi imaisee rasvan itseensä.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat