Näin pidät pääsiäisbudjettisi kurissa: 4 kätevää vinkkiä

Pääsiäinen tarkoittaa monelle meistä myös lisääntynyttä rahanmenoa. Pääsiäisen ei kuitenkaan välttämättä tarvitse olla rasite lompakollesi. Näillä vinkeillä selviydyt pääsiäisestä ylittämättä budjettiasi.

Säästä pääsiäisvalmisteluissa näiden vinkkien avulla!

1. Hanki pääsiäiskukat luonnosta

Pääsiäispöydän kukka-asetelman ei tarvitse aina olla floristin tekemä kallis kimppu, vaan voit käyttää pääsiäispöydän kukittamiseen myös luovuutta. Hae lähimetsästä pajun-tai koivunoksia ja tee niistä näyttävä pöytäkoriste. Voit käyttää joko pelkkiä oksia ja koristella ne juhlakuntoon esimerkiksi silkkipaperilla tai koristemunilla, tai yhdistää oksia muhkeammaksi kimpuksi edullisten narsissien tai tulppaanien kanssa. Käy myös katsastamassa sattuisiko lähimetsästäsi löytymään jo valkovuokkoja.

2. Tuunaa vanhoja pääsiäiskoristeita

Älä osta uusia pääsiäsikoristeita, vaan kaiva mielummin kaapin pohjalta vanhat pääsiäiskoristeet, ja tuunaa ne uuteen uskoon leikkaamalla, liimaamalla ja käyttämällä mielikuvitusta. Voit ottaa hyötykäyttöön myös joulukoristeet ja muokata ne pääsiäiseen sopiviksi. Joulukuusen koristepallot voi päällystää helposti pääsiäiskuntoon keltaisella, vaaleanvihreallä tai vaaleanpunaisella kreppi-tai silkkipaperilla.

3. Pääsiäisateria nyyttäriteemalla

Mikäli haluaisit järjestää perheellesi tai ystävillesi pääsiäisaterian, mutta lompakkosi ei anna sille periksi, järjestä tänä vuonna pääsisäisateria nyyttäriteemalla. Jokainen vieras tuo mukanaan jotain syötävää ja juotavaa, jolloin et joudu yksin pääsiäisen maksumieheksi. Kun jokainen vieras tuo pöytään jotain erilaista, on pääsiäisateria taatusti myös monipuolinen ja yllättävä kokemus, kun jokainen pääsee nauttimaan myös muiden tekemistä herkuista.

4. Lakana toimii pöytäliinana

Mikäli haluat kattaa pääsiäispöydän koreaksi, mutta sinulla ei ole teemaan sopivan väristä pöytäliinaa, voit käyttää pöytäliinana myös lakanaa tai verhokangasta. Valitse keväisen värinen lakana tai verho, ja silitä kangas silitysraudalla siistiksi ja sileäksi. Aseta kangas pöydälle ja pohja juhlavalle kattaukselle on valmis. Helppo ja halpa tapa tuoda kattaukseen juhlatunnelmaa on asettaa pöytään kynttilöitä. Osta siis muutamia keväisen värisiä kruunukynttilöitä ja aseta ne pöydän keskelle kauniisiin kynttilänjalkoihin, etkä tarvitse muita pöytäkoristeita.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja